Peugeot iOn la Frankfurt 2009

Peugeot va prezenta la Frankfurt 2009 maşina electrică iOn, de fapt un Mitsubishi i MiEV cu badge Peugeot (cum este şi cazul lui Peugeot 4007, bazat pe Mitsubishi Outlander). Maşina este una 100% electrică şi va apărea pe piaţă din 2010.

Peugeot iOn la Frankfurt 2009 Peugeot iOn la Frankfurt 2009

Utilizând baterii litiu-ion, noul Peugeot iOn va fi capabil de o autonomie de până la 130 km, în condiţiile emisiilor zero de substanţe nocive. Frate geamăn al lui Mitsubishi i MiEV, Peugeot iOn este, practic, un urmaş al lui Peugeot 106 Electrique, produs între 1995 şi 2003.

Bateriile litiu-ion pot fi încărcate complet în 6 ore, însă, pentru cei care se grăbesc, în doar 30 de minute acestea pot atinge 80% din capacitatea de încărcare cu curent electric. Puterea maximă dezvoltată de motorul electric este de 47 kW (64 CP), în timp ce cuplul motor maxim atinge 180 Nm. Cu o lungime de 3,48 metri şi beneficiind de patru locuri, Peugeot iOn este o maşină urbană foarte potrivită, viteza maximă fiind de 130 km/h, suficient pentru o maşină electrică gândită pentru aglomeraţii.

Preţul maşinii încă nu a fost comunicat, deşi, încă de la început, maşina este destinată oricărei categorii de clienţi, nu doar flotelor de companii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.