Porsche 911 Turbo S – Geneva 2010

Imaginați-vă un Porsche de stradă care atinge 100 km/h cam în același timp în care voi accesați un site de internet. El există, se numește Porsche 911 Turbo S…

Porsche nu are capacitatea de seducție a constructorilor italieni de supercar-uri, nici opulența celor americani și nici eleganța celor britanici, ba chiar în ultima vreme multe voci acuză Porsche de trădare pentru modele ca Panamera sau Cayenne. Însă există un simbol Porsche care a rămas nealterat peste ani, care de generație la generație se îmbunătățește continuu fără a pierde din valorile inițiale, este vorba de legendarul 911.

Poate că ne servesc același limbaj de design de decenii, poate că trebuie să fii un "tocilar" pentru a vedea diferențele dintre mai multe 99x consecutive, dar indubitabil în materie de progres tehnologic ne dovedesc că Porsche și 911 sunt un etalon în industria automobilistică. Dovada imbatabilă este Porsche 911 Turbo S, model pe care germanii îl aduc la viață după o pauză de 5 ani.

Acest supercar se bazează pe versiunea 911 Turbo, așa cum îi spune numele, dar S-ul vine în plus cu 30 CP, dezvoltând 530 CP și un cuplu de 700 Nm, dezvoltați din același boxer twin turbo de 3.8 litri. Interesant este faptul că, deși dezvoltă o putere impresionantă consumul mediu declarat este de 9,4 litri la 100 km. Și mai impresionante sunt însă cifrele dinamice.

911 Turbo S se poate propulsa până la 100 km/h în doar 3,3 secunde, cifre care îl pun în aceași ligă cu Ferrari Enzo, Koenigsegg CCX sau Pagani Zonda F. Paradoxal acest model este mai rapid în prima sută decât legendarul Porsche Carrera GT. Ca să continuăm în aceeași notă, 911 Turbo S atinge și al doilea prag cu două zerouri în doar 10.8 secunde. Viteza maximă de 315 km/h aproape că nici nu mai contează în acest context.

Pentru a ajunge la acest nivel de perfecțiune dinamică, acest Porsche vine cu transmisia Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK mai pe limba tuturor) și cu tracțiunea integrală Porsche Traction Management . Comportamentul impecabil este asigurat de in diferențial mecanic pentru puntea din spate și revoluționarele sisteme Porsche Torque Vectoring sau Dynamic Engine Mounts. Iar pentru ca bolidul să nu sfârșească într-un maldăr de fiare Porsche Ceramic Composite Brakes frizează perfecțiunea în materie de anduranță.

Dacă vă imaginați însă că se poate conviețui cu acest vehicul doar pe circuit, vă cam înșelați pentru că vine dotat cu destule elemente care fac viața la bordul său plăcută. Dintre acestea enumerăm scaune sport adaptive cu tapițerie din piele, CD/DVD changer, cruise control. Iar dacă vă imaginați că are un preț prohibitiv, atunci aflați că este un chilipir pentru că prețul de pornire pentru Europa va fi de 145.500 pentru Coupe și 154.900 pentru cabrio).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.