Porsche Boxster va avea motoare cu 4 cilindri

Producătorul german va lansa următoarea generaţie Boxster cu un motor cu 4 cilindri în linie şi supraalimentat.

Porsche Boxster va avea motoare cu 4 cilindri Porsche Boxster va avea motoare cu 4 cilindri

Ultimul Porsche cu 4 cilindri a fost 968, care a folosit unul din cele mai mari motoare de acest gen, cu o cilindree de 3 litri. Noul Boxster însă va beneficia de un propulsor de doar 2 litri care va dezvolta peste 200 CP. Având în vedere legătura strânsă care există cu grupul Volkswagen, cel mai probabil vor prelua una din motorizările de 2.0 litri existentă în grupul VAG.

Sau poate Porsche va dezvolta în colaborare o nouă generaţie de motoare de 2.0 litri turbo. 200 de CP par puţini pentru un Porsche, însă oficialii germani au declarat că viitorul model va fi semnificativ mai uşor, asfel încât performanţele vor fi cel puţin la fel. Mişcarea aceasta era una aşteptată, fiind cu dublu rol: un motor mai mic se va traduce într-o reducere de preţ ce va atrage mai mulţi clienţi, iar un motor mai economic îl va ajuta pe constructorul german să supravieţuiască în pieţele unde emisiile de CO2 încep să fie tot mai importante.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.