Porsche Panamera S Hybrid - în premieră

Cea mai economă versiune a coupe-ului cu patru uşi german va fi Porsche Panamera S Hybrid, care va fi arătat publicului la Salonul Auto Geneva 2011.

Când te gândeşti la Porsche Panamera, nu prea intră în ecuaţie consumul scăzut sau emisiile cât mai mici de CO2. Însă inginerii germani nu sunt de aceeaşi părere, iar, cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, ne arată noua versiune cu propulsie hibridă Panamera S Hybrid.

Posche Panamera Hybrid are un motor V6 de 333 CP si unul electric de 46 CP

Tehnologia este aceeaşi utilizată pe SUV-ul Porsche Cayenne: un motor V6 de 333 CP este combinat cu un motor electric de 46 CP, care poate funcţiona, pentru scurt timp, şi în regim independent, pe o distanţă de circa 2 km şi până la o viteză maximă de 85 km/h. În plus, în regim de croazieră, la o viteză mai mică de 165 km/h, unitatea centrală decuplează motorul termic, pentru scurte perioade, consumul scăzând simţitor.

Puterea maximă pe care o poate folosi maşina ajunge la 380 CP, aşa încât nu ne miră performanţele de care este capabil Porsche Panamera S Hybrid: 6 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, respectiv o viteză maximă de 270 km/h.

Porsche Panamera S Hybrid are un consum de numai 6,8 litri/100 km si emisii CO2 de 159 g/km

Asta în condiţiile unui consum mediu de 6,8 litri/100 km, respectiv emisii CO2 de 159 g/km - versiunea cu motorul V6 convenţional consumă 11,3 litri/100 km şi are emisii CO2 de 265 g/km, deci propulsia hibridă nu este doar un moft ecologic. Totuşi, dacă nu optaţi pentru pneurile speciale, cu rezistenţă redusă la rulare, ci pentru pneuri sport, consumul mediu va creşte la 7,1 litri/100 km. Ceea ce tot înseamnă excelent.

Preţul lui Porsche Panamera S Hybrid va porni de la peste 125.000 euro, maşina fiind propusă doar cu tracţiune spate. Deci Panamera S este mai scump decât un Panamera V8 4S, dar mai ieftin decât Panamera Turbo. În condiţiile în care consumul este cu mult mai mic decât al acestor versiuni foarte potente.

Porsche Panamera S Hybrid va avea un pret de pornire de peste 125.000 euro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.