Primele informaţii şi imagini cu noul Porsche Boxster

Autor: Andrei Nan acum 9 ani Prezentari

Iată, aşadar, noua generaţie Porsche Boxster, care va fi inaugurată la Geneva 2012 – deocamdată, la Detroit 2012, a fost privilegiată versiunea decapotabilă a fratelui mai mare, Porsche 911 Cabrio. La fel ca predecesorii săi, noul Porsche Boxster este un roadster compact, cu două locuri, cu tracţiune pe spate şi cu motoare boxer cu şase cilindri.

Noul Porsche Boxster a ajuns la a treia generatie

Din punct de vedere al aspectului, noul Boxster denotă o sportivitate mai rafinată, iar partea frontală se apropie suficient de mult de imaginea lui 911. Totuşi, farurile mai alungite reuşesc să diferenţieze clar Boxster de 911. În partea din spate, stopurile lui Boxster sunt foarte elegante, iar curbele voluptoase şi imensele prize de aer de pe laterale fac maşina să arate foarte sexy, nu doar pentru pasionaţii Porsche.

Noul Boxster este mai uşor decât generaţia precedentă, iar ampatamentul şi ecartamentele sunt mărite (totuşi, nici o informaţie despre dimensiuni, deocamdată). Evident, sistemele maşinii sunt upgradate, performanţele sunt mai bune, iar consumul este cu până la 15% mai redus.

Noul Boxster este mai usor, mai performant si mai eficient

Habitaclul roadsterului este mai generos pentru cei doi ocupanţi, iar ergonomia şi designul planşei de bord sunt inspirate de la Carrera GT. Şi acoperişul acţionat electric este complet reproiectat, având un capac mai aspectuos sub care se pliază.

Noua generaţie este oferită în două versiuni de motorizare: Boxster (2,7 litri şi 265 CP), respectiv Boxster S (3,4 litri şi 315 CP). Standard este oferită o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, iar opţional se poate alege cutia automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj PDK. Ca performanţe, Boxster se laudă cu 5,4 secunde până la 100 km/h, iar Boxster S atinge suta în doar 4,7 secunde.

Interiorul noului Boxster se inspira de la Carrera GT

Pentru adevăraţii pasionaţi, noul Boxster mai poate fi echipat cu un pachet Sport Chrono upgradat (oferă în premieră un sistem de asistare dinamică la schimbarea treptelor), precum şi un diferenţial mecanic cu alunecare limitată pentru puntea spate, special conceput pentru sistemul PVT (Porsche Torque Vectoring).

Preţul de bază pentru noul Porsche Boxster în Europa va fi de circa 49.000 euro, cu 1.300 mai mare decât al precedentei generaţii, în timp ce Boxster S va reclama 10.000 euro în plus. În România, noul Boxster va putea fi comandat din aprilie, având preţuri de pornire de 44.149 euro fără TVA (versiunea Boxster), respectiv 53.538 euro fără TVA (versiunea Boxster S).

Citește și...


Comentarii
Inchide