Primele poze reale cu noul hot hatch Opel Astra!

Britanicii de la Autocar ne arată primele imagini cu Vauxhall Astra VXR, omologul viitorului Opel Astra GTC. Apare, totuşi, o dilemă: vorbim de imagini oficiale reale, ”scăpate” pe internet, sau de schiţe în photoshop? Vedeţi aici.

Primele poze reale cu noul hot hatch Opel Astra! Primele poze reale cu noul hot hatch Opel Astra!

Pe baza noului Opel Astra au apărut, până acum, versiunea break Astra Sports Tourer, precum şi sedanul (deocamdată camodel Buick). Cel mai aşteptat, însă, rămâne urmaşullui Astra GTC, prefigurat de conceptul GTC Paris. O maşină care se anunţăun rival serios pentru Volkswagen Scirocco sau Renault Megane Coupe.

Britanicii de la Autocarau intrat în posesia primelor imagini, zic ei, oficiale cuversiunea de top a noului model - vezi aici imaginile. De fapt, vorbim deomologul lui Astra GTC OPC de peste Canalul Mânecii, Vauxhall AstraVXR. Care se anunţă un hot-hatch compact foarte performant, urmânda beneficia de un motor de 300 CP pentru a putea concura umăr laumăr cu Ford Focus RS sau Renault Megane RS 250.

Modelul va beneficia de un şasiu pus la punct despecialiştii din Marea Britanie, suspensia faţăbeneficiind de aceeaşi soluţie HiPerstrut de pe Insignia OPC, pentru un comportament cât mai bun pe circuit. Deasemenea, s-a renunţat la diferenţialul electronic(care prelua funcţia unui diferenţial cu alunecare limitată),înlocuit acum de unul mecanic, de tip Quaife.

Din păcate, se pare că nu vom vedea laSalonul Auto Geneva2011 acest model, ci în toamnă, la Frankfurt2011. Probabil acum, în primăvară, este rândul versiuniifamiliste Astra Sedan să fie prezentată în premieră mondială. Deciîncă puţintică răbdare pentru noul Astra GTC...