Primele poze spion cu BMW i3

Maşina electrică de oraş pe care o vor produce bavarezii se numeşte BMW i3. Şi se află deja în teste intensive, după cum o demonstrează primele poze spion. Vezi cum arată BMW i3 şi spune-ne dacă ţi-ai lua maşina asta!

Primele poze spion cu BMW i3 Primele poze spion cu BMW i3

După ce BMW a anunţat cu fanfară noul sub-brand "i", care va desemna maşinile electrice începând cu i3 şi i8, iată că avem parte şi de primele poze spion cu maşina electrică de oraş BMW i3. Maşină care se află în teste intensive de iarnă - vezi aici mai multe imagini.

Faţă de prima schiţă oficială, care ne arăta un monovolum rotunjit şi futurist, maşina de serie BMW i3 are o formă mult mai convenţională, mizând pe ideea de space-box, pentru a le oferi un spaţiu cât mai mare celor 4 pasageri. Conform bmwblog.com, maşina va avea o lungime de circa 4 metri, şasiul va fi construit din aluminiu, iar panourile caroseriei vor fi realizate dintr-un material plastic special, ranforsat cu fibră de carbon.

Motorul electric va fi unul de 170 CP (cel de pe recentul BMW ActiveE) şi va fi plasat în partea din spate, puterea fiind transmisă roţilor spate, în tradiţia BMW. Viteza maximă, însă, va fi destul de mică faţă de aşteptările fanilor BMW, cifrându-se la maximum 150 km/h, dar autonomia se anunţă decentă, în jurul a 200 km.

BMW i3 va avea şi o versiune "range-extended", care va utiliza principiul de la Chevrolet Volt - adăugarea unui motor termic şi a unui rezervor de combustibil, dar nu pentru propulsia maşinii, ci pentru încărcarea bateriilor litiu-ion. Ulterior, va mai fi oferită o variantă cu două uşi şi două locuri pentru i3, cu nume de cod Intracity Vehicle (probabil un concurent serios pentru smart ForTwo electric), dar şi un monovolum cu 5 locuri, Urban Commuter Vehicle.

Premiera mondială a versiunii de serie BMW i3 va avea loc la Salonul Auto Frankfurt 2011, iar preţul de bază pentru acest model este estimat la 40.000 euro.

ŢI-AI CUMPĂRA O MAŞINĂ ELECTRICĂ BMW I3?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.