Primele poze spion cu BMW i3

Maşina electrică de oraş pe care o vor produce bavarezii se numeşte BMW i3. Şi se află deja în teste intensive, după cum o demonstrează primele poze spion. Vezi cum arată BMW i3 şi spune-ne dacă ţi-ai lua maşina asta!

Primele poze spion cu BMW i3 Primele poze spion cu BMW i3

După ce BMW a anunţat cu fanfară noul sub-brand "i", care va desemna maşinile electrice începândcu i3 şi i8, iată că avem parte şi de primele poze spion cumaşina electrică de oraş BMW i3. Maşină care se află înteste intensive de iarnă - vezi aici mai multe imagini.

Faţă de prima schiţă oficială, care ne arăta un monovolum rotunjit şifuturist, maşina de serie BMW i3 are o formă mult maiconvenţională, mizând pe ideea de space-box, pentru a leoferi un spaţiu cât mai mare celor 4 pasageri. Conform bmwblog.com, maşina vaavea o lungime de circa 4 metri, şasiul va fi construit dinaluminiu, iar panourile caroseriei vor fi realizate dintr-unmaterial plastic special, ranforsat cu fibră de carbon.

Motorul electric va fi unul de 170 CP (cel de perecentul BMW ActiveE) şi va fi plasat în partea din spate, puterea fiindtransmisă roţilor spate, în tradiţia BMW. Viteza maximă,însă, va fi destul de mică faţă de aşteptările fanilor BMW,cifrându-se la maximum 150 km/h, dar autonomia se anunţă decentă,în jurul a 200 km.

BMW i3 va avea şi o versiune "range-extended", care vautiliza principiul de la Chevrolet Volt - adăugarea unui motor termic şi a unuirezervor de combustibil, dar nu pentru propulsia maşinii, ci pentruîncărcarea bateriilor litiu-ion. Ulterior, va mai fi oferită ovariantă cu două uşi şi două locuri pentru i3, cu nume de codIntracity Vehicle (probabil un concurent serios pentru smart ForTwoelectric), dar şi un monovolum cu 5 locuri, Urban CommuterVehicle.

Premiera mondială a versiunii de serie BMW i3 va avea loc laSalonul Auto Frankfurt2011, iar preţul de bază pentru acest model esteestimat la 40.000 euro.

ŢI-AI CUMPĂRA O MAŞINĂ ELECTRICĂ BMW I3?