Primele schiţe oficiale cu noua generaţie KIA Rio

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, coreenii ne vor prezenta noua generaţie KIA Rio. Deocamdată, ne ”ademenesc” doar cu nişte schiţe foarte incitante.

Primele schiţe oficiale cu noua generaţie KIA Rio Primele schiţe oficiale cu noua generaţie KIA Rio

Actuala KIA Rio este un model destul de ternîn peisajul auto actual, fiind o maşină de clasă mică dinsegmentul low-cost, un rival destul de serios pentru Dacia Logansau Sandero. Noua generaţie, însă, îşi propune să evolueze la toatecapitolele.

În primul rând, la cel ţinând de aspectul exterior, carese anunţă surprinzător şi îndrăzneţ. Dacăar fi să luăm ad-literam schiţele cu noul KIA Rio prezentateoficial de către constructorul coreean, parcă am avea de a face cuo versiune mai agresivă a lui Volkswagen Golf...

De fapt, noua KIA Rio va fi mai degrabă un rival pentruVolkswagen Polo, coreenii ameninţând că modelul va fiun rival de temut în segmentul B - de altfel, oficialii se referăla noul model drept "the next big step" în procesul derevoluţionare a designului KIA.

Alte detalii despre noua generaţie nu ne sunt date, dar coreeniisunt încrezători în viitorul succes al modelului, având în vederecă, în 2010, actuala generaţie a înregistrat vânzări decirca 205.000 unităţi pe plan mondial. Mai mute informaţiidespre noua KIA Rio vom avea în preajma Salonului Auto Geneva2011.

Noua generatie KIA Rio va debuta cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011