Renault Laguna 3 – UPDATE Galerie Foto-Video

Autor: promotor.ro acum 16 ani Prezentări

Şasiul noului model a fost dezvoltat pentru a oferi un caracter dinamic mai pronunţat decât cel al Lagunei 2, însă asta nu înseamnă că a fost afectat şi confortul interior. Accentul s-a pus pe o manevrabilitate mai bună şi un răspuns mai clar al direcţiei la solicitările şoferului.

Ajunşi la capitolul siguranţă, trebuie să precizăm că noua Laguna vrea să reprezinte, precum predecesoarea sa, un punct de referinţă în ceea ce priveşte standardele testelor de impact. Astfel, comportamentul la impactul lateral a fost îmbunătăţit foarte mult, prin adoptarea unor airbaguri laterale duble, ce protejează atât zona toracelui, cât şi a pelvisului, dar care se şi deschid mai repede datorită senzorilor montaţi în uşă şi în montantul central. Airbagurile frontale sunt compuse din două camere, se deschid în două trepte şi, împreună cu centurile pretensionabile duble, vor asigura o performanţă de top în cazul impacturilor din faţă.

La capitolul securitate activă, noua Laguna promite să impună noi standarde în ceea ce priveşte rezistenţa discurilor de frână la decelerări repetate. Sistemul ABS conectat cu ESP şi Emergency Brake Assist asigură un comportament sigur pe şosea.

Carlos Ghosn doreşte ca noua Laguna să se impună în Top 3 al segmentului său la capitole precum calitate si service, domenii care până acum erau printre elemente slabe ale modelului. Pentru a schimba acest lucru, 120 de modele prototip au fost supuse celor mai grele teste pe parcursul a 6 milioane de kilometri, special pentru a scoate la iveală orice problemă specifică noilor maşini. Arhitectura noului model a fost realizată într-un mod care să fie cât mai simplu de reparat şi diagnosticat, pentru a evita complicaţiile din service şi, inevitabil, pierderile de bani.

În ceea ce priveşte producţia, Renault a profitat cât a putut de mult de pe urma colaborării cu Nissan, folosind un sistem de fabricaţie cu o eficienţă crescută. Nu în ultimul rând, cei de la Renault s-au aratat extrem de interesaţi în creşterea nivelului de calitate al serviciilor post-vânzare, pregătind service-urile pentru a fi gata să întâmpine orice problemă apărută la maşinile frantuzeşti. Rezultatele la acest capitol sunt deja vizibile, numai în 2006 procentul celor mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de tratamentul din service crescând de la 71 la 75%.

Prezentarea oficială va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, iar vânzările vor începe din luna octombrie a anului acesta.

Ford a lansat noul Mondeo, Opel se pregăteşte cu Vectra, Honda cu Accord, chiar şi Citroen pune la cale o nouă generaţie pentru C5. În această situaţie, sarcina modelului Renault, de a se impune clar printre cei mai buni 3 competitori din propriul segment, pare destul de dificilă la prima vedere.

Renault se află acum într-un program imens de restructurare gândit de celebrul cost-killer Carlos Ghosn, iar noua Laguna se vrea a fi unul din principalele modele ce vor aduce producătorul francez pe culmi mult mai înalte.

În privinţa exteriorului, Renault a încercat să realizeze un design dinamic şi atrăgător, cu linii originale, care să exprime o plăcere a condusului deosebită. La o lungime de 4,69 m, Laguna este considerată de creatorii săi ca având forme bine proporţionate, elegante şi chiar sportive. Potrivit comentariilor de până acum, Renault nu a reuşit să mulţumească pe toată lumea, aşa cum era şi de aşteptat, însă potrivit sondajului de pe site succesul este aproape garantat.

În interior, creşterea nivelului calităţii este evidentă, porninnd de la modul în care sunt îmbinate componentele până la textura placută la atingerea materialelor ce intră într-o legatură directă cu viitorii pasageri. În funcţie de nivelul de echipare, consola centrală găzduieşte frâna de mână electronică sub forma unui simplu buton, comenzile pentru tempomat, dar şi cele pentru sistemul Carminat de navigaţie şi comunicare.

Versiunea Initiale va atrage mare parte din numărul clienţilor, în special datorită finisării cu nuanţe de lemn şi piele. Echiparea Dynamique se adresează mai mult celor doritori de o atmosferă mai sportivă şi mai metalică, scaunele cu un suport lateral îmbunătăţit şi învelite în piele Alcantara creând o impresie placută. De asemenea, confortul interior a fost îmbunătăţit prin adoptarea unui sistem de climatizare considerat ca fiind cel mai bun din clasă, la dezvoltarea lui luându-se în considerare pentru prima oară rezultatele unui sondaj realizat între anii 2001 şi 2002 cu privire la confortul termic.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide