Renault-Nissan-Bajaj pregătesc maşina de 3.000 USD

Tata Nano va fi concurată pe propriul teren de un nou rival low-cost, construit în parteneriat de producătorul local Bajaj şi Renault-Nissan. Dar ceva mai scump decât Nano.

Renault-Nissan-Bajaj pregătesc maşina de 3.000 USD Renault-Nissan-Bajaj pregătesc maşina de 3.000 USD

Mai întâi, Renault anunţase pentru 2010 lansarea unui rival pentru Tata Nano, cu un preţ de pornire chiar mai mic decât 2.500 USD.

Acum, însă, planurile sunt puţin schimbate, în sensul că maşina va apărea cel mai devreme în 2011, iar preţul de bază a ajuns acum la 3.000 USD. De remarcat că vorbim despre preţul pentru modelul care va fi vândut pe piaţa indiană, unde pretenţiile în materie de siguranţă şi confort sunt mult mai reduse.

Gilles Normand (vice-preşedintele Nissan în Africa, Orientul Mijlociu şi India) explică această creştere a preţului la 3.000 USD prin faptul că maşina produsă de Renault-Nissan-Bajaj va avea un nivel superior al calităţii materialelor şi finisării, deci şi o fiabilitate mult mai bună.

În plus, exemplul celei mai ieftine maşini din lume, Tata Nano, ne spune că prea puţini clienţi se îndreaptă spre versiunea de bază, majoritatea preferând nivelurile superioare de dotări, care duc Tata Nano peste 3.000 USD:

Deocamdată, nu ştim denumirea pe care o va purta viitorul model low-cost Renault-Nissan-Bajaj, însă grupul îşi pune mari speranţe în creşterea volumului vânzărilor datorită acestui mic model. Un model de la care se aşteaptă multe pe o piaţă dominată în proporţie de peste 50% de maşini ieftine, care costă sub 8.000 USD (circa 6.000 euro).

În acest moment, nu există informaţii privitor la intenţiile Renault-Nissan de a exporta acest model, dar suntem curioşi, având în vedere know-how-ul Renault cu Dacia în materie de maşini ieftine, ce va oferi noul low-cost dedicat indienilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.