Renault Trucks Sherpa „Cape to Cape”

Autor: Oraan Mărculescu 12 dec. 2008 Prezentări

Sherpa este ditamai mastodontulNu este un Hummer şi nu este nici o copie fidelă după acesta – deşi Renault Trucks Sherpa aşa pare. Nu ştiaţi că Renault produce şi aşa ceva?

De fapt, nu Renault, ci Renault Trucks, divizia de autovehicule grele a constructorului francez. Sherpa este un model destinat armatei şi a fost derivat într-o versiune "Cape to Cape", care urmează să participe la expediţia cu acelaşi nume.

Ce este "Cape to Cape"? Un marş forţat, dacă vreţi, care va demara la 1 martie 2009 din Capo Nord (Norvegia), va traversa 21 de ţări în 16 săptămâni şi se va finaliza, după 30.000 km parcurşi, în Cape Town (Africa de Sud). La această expediţie vor participa 60 de temerari, la bordul a 12 vehicule Renault Kerax şi Renault Sherpa Cape to Cape.

Cape to Cape - expeditie duraRevenind la acest model, trebuie precizat că Hummer H1 este, totuşi, un copil mic: Sherpa are nu mai puţin de 7,7 tone (adică dublu faţă de un Hummer H1), garda la sol de 33 cm la punţi şi de 63 cm în partea centrală. Motorul nu este chiar exagerat, deşi vorbim de un 4 cilindri diesel de 4,76 litri, care dezvoltă 215 CP/2.300 rpm şi un cuplu de 800 Nm/1.200-1.700 rpm, fiind cuplat cu o cutie de viteze cu 6 trepte.

Pentru versiunea Cape to Cape, panourile caroseriei din oţel au fost înlocuite cu unele mai uşoare, din policarbonat, de modificări ocupându-se echipa de design Renault Trucks. Pe când o versiune civilă, dacă Hummer urmează să devină istorie?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide