Renault vine cu trei concepte electrice la Frankfurt

Autor: Dan Vache 19 iun. 2009 Prezentări
Renault vine cu trei concepte electrice la Frankfurt

Renault este hotărât să-şi impună pe piaţă o gamă puternică de modele electrice, unele care să-şi trădeze apartenenţa de la prima privire. De aceea, designerii francezi vor avea grijă ca noile maşini electrice să nu devină prea ‘futuriste’, lucru pe care îl vom observa şi noi în doar câteva luni, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Acolo, Renault va prezenta pe lângă noul Renault Fluence (un sedan al lui Megane 3) şi o versiune electrică a acestuia. De asemenea şi Kangoo va beneficia de un asemenea tratament, al treilea model fiind un concept total nou, care va prefigura un hatchback de 4 metri inedit ce va debuta în gama constructorului francez în 2012.

Un alt aspect interesat va fi şi sistemul QuickDrop, ce va putea fi montat în garajul fiecărui posesor de maşină electrică. Aceasta va trebui poziţionată corect pe un elevator care se va ocupa automat de schimbarea bateriilor în doar 3 minute. Mai puţin decât timpul necesar unui plin de la o benzinărie. Cât de practică va fi ideea, vom vedea.

Dar asta ne face să extindem ideea mai departe: cum ar fi dacă ar exista ‘benzinării’ QuickDrop, la care vii, laşi bateria ta şi cumperi una deja încarcată?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide