Roewe 950, urmaşul chinez al lui Rover 75

Nimic nu dispare, totul se tranformă. Chiar dacă marca Rover a intrat în faliment în 2005, ea continuă să existe în China sub numele de Roewe. Mai mult, luna viitoare va fi lansat noul model Roewe 950.

Roewe 950, urmaşul chinez al lui Rover 75 Roewe 950, urmaşul chinez al lui Rover 75

După falimentul din 2005, brandul Rover a fost cumpărat de chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corp), cel mai mare constructor chinez de automobile, şi redenumit Roewe. Problema cea mare era că producătorul chinez a cumpărăt drepturile de producţie a modelelor Rover 25 şi 75, dar nu a putut împrumuta şi titulatura automobilelor, marca Rover fiind adjudecată de Ford. Totuş, versiunea chineză a automobilelor a păstrat liniile şi formele britanicilor.

De curând au apărut pe internet imagini cu un sedan de lux denumit Roewe 950, acesta fiind considerat succesorul lui Roewe 750. Cel mai probabil, noul model va fi construit pe platforma Epsilon II a constructorului american GM, prezentă deja la Opel Insignia, Saab 9-5 sau Buick LaCrosse. Acest lucru este posibil datorită numeroaselor acorduri joint-venture deţinute de SAIC împreună cu General Motors.

Legat de dimensiunile noului Roewe, aceasta va avea o lungime de 4.996 mm, o lăţime de 1.860 mm şi va fi înalt de 1.502 mm. Iar în premieră pentru un model chinezesc, Roewe 950 promite la interior o calitate a materialelor capabilă să rivalizeze cu cea a modelelor occidentale sau japoneze. În plus, se pare că planşa de bord va fi foarte asemănătoare cu cea a lui Buick LaCrosse.


În ceea ce priveşte propulsoarele, constructorul chinez a anunţat că Roewe 950 va dispune de trei motorizări: două cu patru cilindri în linie (2.0 l şi 154 CP, respectiv 2.4 l şi 186 CP) şi una V6 de 3.0 l şi 265 CP.

Prezentarea oficială a lui Roewe 950 va avea loc pe 11 aprilie în cadrul Salonului de la Beijing, iar comercializarea sa piaţa chineză va demara în a doua parte a anului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.