Saab 9-5 va avea un motor de 1,6 litri

Autor: Silviu Draganescu 12 aug. 2008 Prezentări
Saab 9-5 va avea un motor de 1,6 litri

Ok, de acord, la prima vedere, montarea unui asemenea motor mic pe un model aşa de mare nu dă bine la imagine. Dar Saab are câteva atuuri în mâneca. În primul rând motorul va fi supraalimentat. Asta înseamnă că vom putea asista la puteri de chiar 200 CP, suficiente pentru intrarea în gamă a unui model de clasa mare. Sau mai bine zis fost clasă mare.

Asta pentru că Saab are de gând să lanseze un Saab 9-5 mai mic ca dimensiuni astfel încât să-l poziţioneze în lupta cu modele din clasa medie. Construit pe baza platformei tehnice GM Epsiolon 2, noul Saab va fi asamblat alături de fratele Opel Insignia în Germania, urmând ca prezentarea oficială să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor. Cu toate acestea vânzările sunt aşteptate a începe abia în toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide