Saab 9-5 va avea un motor de 1,6 litri

Saab renunţă la aşa ceva şi montează pe viitoarea generaţie Saab 9-5 ce va fi lansată anul viitor un motor minuscul de 1,6 litri.

Saab 9-5 va avea un motor de 1,6 litri Saab 9-5 va avea un motor de 1,6 litri

Ok, de acord, la prima vedere, montarea unui asemenea motor mic pe un model aşa de mare nu dă bine la imagine. Dar Saab are câteva atuuri în mâneca. În primul rând motorul va fi supraalimentat. Asta înseamnă că vom putea asista la puteri de chiar 200 CP, suficiente pentru intrarea în gamă a unui model de clasa mare. Sau mai bine zis fost clasă mare.

Asta pentru că Saab are de gând să lanseze un Saab 9-5 mai mic ca dimensiuni astfel încât să-l poziţioneze în lupta cu modele din clasa medie. Construit pe baza platformei tehnice GM Epsiolon 2, noul Saab va fi asamblat alături de fratele Opel Insignia în Germania, urmând ca prezentarea oficială să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor. Cu toate acestea vânzările sunt aşteptate a începe abia în toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.