Skoda Superb 1.6 TDI CR - o nouă motorizare

Skoda Superb, nava amiral a Skoda, câştigă mult în eficienţă prin înlocuirea bătrânului motor 1.9 TDI cu o unitate mai mică de doar 1.6 litri.

Skoda Superb 1.6 TDI CR  - o nouă motorizare Skoda Superb 1.6 TDI CR - o nouă motorizare

Skoda Superb, limuzina cehă, renunţă vechiul 1.9 TDI şi adoptă un motor mai mic de doar 1.6 litri. Pare foarte mic acest motor pentru o maşină care măsoară de la o bară la alta peste 4,80 metri. Dar în fapt lucrurile nu stau diferit, pentru că în puterea nu s-a schimbat la Superb, modelul 1.6 TDI dezvoltând tot 105 CP şi un cuplu de 250 Nm.

Această motorizare common rail este disponibilă doar cu o cutie manuală cu 5 rapoarte şi dacă dinamic nu va încânta, marele câştig vine din latura economică şi ecologică. Astfel versiunea în trei volume are un consum mediu de doar 5 litri la 100 km parcurşi, în timp ce break-ul vine cu un consum mediu de 5,2 litri la 100 km. Faţă de precedenta motorizare, reprezintă un câştig în medie de 0,7 litri (0,6 litri la Combi) care se reflectă şi în emisii.

Astfel, emisiile de dioxid de carbon scad consistent în jur de 20 g/km, sedanul având o valoare de g CO2/ km de 130 g/km, iar versiunea în două volume se laudă cu emisii de 133 g/km, ceea ce este de admirat pentru un automobil care cântăreşte în jurul a 1,5 tone. Masa mare se reflectă însă în performanţele care sunt modeste, dar neschimbate. Astfel pentru a atinge 100 km/h Superb 1.6 TDI CR are nevoie nevoie de 12,5 secunde (12,6 pentru Combi). Această motorizare a fost iniţial prezentată pentru piaţa engleză, dar probabil în scurt timp va fi anunţată şi pentru restul pieţelor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.