Skoda va face un rival pentru Dacia mini

Conform principiului ”platforme comune în grupul VAG”, platforma tenhică a viitorului Volkswagen Up va fi folosită şi de Skoda, pentru a crea o maşină de oraş low-cost, un rival important pentru noua Dacia mini.

Skoda va face un rival pentru Dacia mini Skoda va face un rival pentru Dacia mini

Conceptul Volkswagen Up prefigurează o nouă gamă de maşini ieftine de oraş, bazate pe noua platformă New Small Family. Platformă care, bineînţeles, va fi utilizată şi la modele Audi, Seat şi, mult mai important pentru noi, Skoda. De ce ne interesează aşa de mult Skoda?

În primul rând, pentru că noua viziune a oficialilor grupului Volkswagen plasează Skoda mai aproape de domeniul low-cost decât până acum, brandul cehilor urmând a fi un concurent direct pentru Dacia. Prin urmare, şi noul model mini Skoda se anunţă un rival foarte serios pentru iminenta Dacia mini, maşina românească anunţându-se ca un pretendent foarte serios la titulatura de cea mai ieftină maşină nouă din Europa.

Modelul Skoda va avea doar trei portiere şi va oferi spaţiu pentru până la 5 pasageri. Motorizarările sale vor fi un motor de 1,0 litri pe benzină, de 65 CP, respectiv un diesel de 1,2 litri şi 75 CP. În cursul anului 2013 este aşteptată şi o versiune cu propulsie electrică - deci un rival pentru viitoarea maşină electrică de oraş dezvoltată de Renault.

Noul model mini Skoda urmează să intre în producţie chiar de la finalul acestui an, lansarea în showroom-uri fiind prevăzută pentru primăvara lui 2012. Deci suntem siguri că premiera mondială a acestei maşini va avea loc la Salonul Auto Frankfurt 2011, în toamnă. Unde se pare că maşina va apărea în paralel cu premiera unei "surioare" cu siglă Seat, un urmaş al micului Seat Arosa, dacă vreţi.

Preţul de bază vehiculat pentru mini-ul Skoda se cifrează la circa 6.700 euro, iar principalii săi concurenţi pe plan european, până la apariţia Daciei mini, vor fi mini-urile coreene Chevrolet Spark, Hyundai i10 şi KIA Picanto, precum şi triada Citroen C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo. Deocamdată, nu se ştie numele pe care îl va primi noul model, dar e clar că nu se va numi Felicia (acesta urmând a fi un model nou, rival direct pentru Logan).

Se pare că există planuri pentru producţia acestui model şi în afara Europei (pe Bătrânul Continent, noul model mini Skoda va fi fabricat la uzina de lângă Bratislava, în Slovacia). Astfel, sunt luate în calcul locaţii din Rusia, India şi chiar China, pieţe unde Skoda a început să îşi clădească rapid o reputaţie solidă.

Tu ce crezi?

VA FI SKODA MINI MAI BUNĂ DECÂT DACIA MINI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.