smart fortwo facelift

smart a prezentat primele informaţii şi imagini oficiale ale noului smart fortwo, o îmbunătăţire menită să împrospăteze imaginea maşinii până la noua generaţie din 2013 construită cu Renault.

Modificările suferite de smart fortwo sunt foarte mici, aproapeinsesizabile. Exteriorul a fost îmbunătăţit extrem de puţin darinteriorul a fost schimbat exact în locurile unde era nevoie de omică îmbunătăţire. Motorizările nu au fost uitate, dar şi aicimodificările sunt foarte mici. Este normal să nu avem de-a face cuo maşină complet nouă deoarece aceasta abia se află înstadiul de dezvoltare alături de Renault. Mercedes-Benzlucrează acum cu constructorul francez pentru dezvoltarea la comuna unei noi platforme cu motor şi tracţiune spate, platformă care vafi folosită la comun cu cea de a treia generaţie de fortwo - din2013, şi de viitorul Twingo.

Estetic, noul fortwo care va sosi în România în toamnă şiva fi lansat oficial la nivel mondial la Salonul Auto de laParis, se diferenţiază de primul model al acestei a douageneraţii prin luminile de rulare pe timp de zi cu LED-uri,amplasate în locul farurilor ce ceaţă, în spoiler. Maisunt disponibile trei modele noi de jante din aliajuşor cu diametrul de 15 inchi şi o nouă culoare verde-matpentru caroserie. Pentru prima oară, partea inferioră a caroserieiva veni vopsită în culoarea acesteia iar celula de siguranţă poatefi comandată de acum şi în culoarea albă. Până acum, aceasta puteafi comandată doar argintie sau neagră. Dacă se va opta pentru nouaculoare, aceasta va fi asortată cu oglinzi retrovizoare şigrilă faţă vopsite şi ele în alb.

La interior, principalele modificări sunt instrumentarulde bord redesenat, inclusiv cele două ceasuri din mijloculbordului - turometrul şi ceasul, şi un nou sistem deentertainment disponibil pentru consola centrală, cuun display uriaş de 16.5 inchi şi touchscreen. Vorfi disponibile port-uri auxiliare USB şi jack precum şi o interfaţăspecială pentru iPod. Sistemul audio de top va fi surround şi vaavea de acum opt difuzoare şi o putere maximă de 40 de waţi.Opţional va fi disponibil de acum şi un volan cu comenzi pentruradio incluse, o cotieră centrală şi un sistem de iluminareal interiorului cu LED-uri.

Ca motorizări, versiunile pe benzină de un litruşi 60 respectiv 70 CP au fost îmbunătătţite uşor pentrudiminuarea consumului, prin folosirea unui soft nou pentru unitateacentrală de control al motorului. Noul consum mediu anunţat pentruversiunile sus amintite este de 4,9 litri debenzină pentru 100 km parcurşi. Emisiile poluante vorscade de asemenea până la 97 g de CO2/km.Celelalte motorizări au rămas neschimbate, doar vârful de gamăBrabus a fost modificat uşor, puterea sa maximă fiind crescutăde la 98 la 101 CP.

Momentan nu avem detalii despre evoluţia preţurilor după acestfacelift. Citiţi primul test cu noul smart fortwo pe promotor.ro înprima săptămâna a lunii august. Premiera va avea loc la SalonulAuto de la Paris 2010.