Spionat şi chiar testat: Lamborghini Aventador

Urmaşul lui Murcielago se pare că se va numi Lamborghini Aventador, iar britanicii de la AutoExpress ne oferă primele imagini cu noul bolid. Bineînţeles, cu maşina de teste camuflată...

Spionat şi chiar testat: Lamborghini Aventador Spionat şi chiar testat: Lamborghini Aventador

Urmaşul lui Lamborghini Murcielagoeste una dintre cele mai aşteptate noutăţi îndomeniul supersport la începutului celui de-al doilea deceniu dinacest mileniu. Iar primele modele camuflate au început deja săapară pe şosele, fiind, bineînţeles, surprinse de fotografiispion.

De fapt, jurnaliştii de la AutoExpress chiar auavut ocazia să conducă un model de preserie pe pista de laNardo, alături de inginerii Lamborghini. Iar sesiunea deteste a fost însoţită şi de una foto - vezi aici mai multe imagini.

Deocamdată, denumirea Lamborghini Aventador nu esteconfirmată oficial, dar pare una plauzibilă, dată fiindpanoplia de nume sonore din patrimoniul Lamborghini. Mai important,însă, e faptul că ne putem face o idee mult mai concretă despre cumva arăta urmaşul lui Murcielago.

Chiar dacă vorbim de o maşină camuflată, liniileprincipale ale caroserie pot fi intuite destul de uşor.Iar rezultatul putem spune că se apropie destul de mult decunoscutul deja Reventon. Maşina este masivă, fantele deaerisire sunt de mari dimensiuni, portierele păstrează deschidereape verticală, iar interiorul (deşi blurat) este clar foartesportiv.

Detaliile estetice rămân bine camuflate, pentru ca suspansul săfie păstrat până la lansarea maşinii. Însă cei de la AutoExpress nepromit că motorul V12, de 6,5 litri şi 700 CP, împreună cu nouacutie de viteze secvenţială cu 7 trepte, dar şi cu nouaconfiguraţie a suspensiei, fac din urmaşul lui Murcielagoun redutabil rival pentru celelalte supercaruri.

Aşadar, 2011 se anunţă un an foarte important pentru faniitaurului furios. Cel mai probabil, Lamborghini Aventadorurmează să debuteze cu ocazia Salonului Auto Geneva2011.