Subaru Exiga – UPDATE FOTO-VIDEO

Autor: Cosmin Iordache 24 iun. 2008 Prezentări

Subaru Exiga - şapte locuri şi vedere spre cerSubaru a făcut întotdeauna lucrurile diferit şi înoată şi acum împotirva curentului oferind un MPV, Subaru Exiga, cu aspect de wagon supradimensionat, când toată lumea automobilistică îşi caută inspiraţia, dar mai ales spaţiul, în formele ample şi proporţiile generoase. Producătorul nipon a exemplificat însă că un monovolum cu şapte locuri nu înseamnă renunţarea la virilitate şi în niciun caz la sportivitate.

Astfel modelul, dezvotat pe platforma alungită a lui Subaru Impreza, măsurând 4,74 m în lungime , 1,77 m lăţime şi 1,66 m înălţime, poate găzdui şapte pasageri, frumos aşezaţi pe cele trei rânduri. Legat de dispunerea locurilor, cele din spate sunt o idee mai înalte, decât cele din faţă, pentru ca toată lumea să se bucure de panorama în mod egal. Şi se vor bucura, mai ales dacă plafonul de sticlă va fi bifat pe lista de opţionale.

Deşi modelul este destinat japonezilor în prima fază şi posibil europenilor ulterior, interiorul pare să aibă o notă americană, fiind spaţios, dar presărat cu detalii străine de cultura automobilistică europeană sau niponă. Scaunele pot fi, cu uşurinţă, rearanjate, oferind posibiltăţi nenumărate de modularizare şi resurse de spaţiu mulţumitoare. De asemenea compartimentul cargo poate fi uşor adaptat la necesităţi, prin existenţa multor suporţi şi a buzunarelor şi sertarelor.

Subaru Exiga - oldschool vanPentru că vorbeam de cele două degete "spumă" de sportivitate, cele două propulsoare boxer accentuează imaginea de wagon cu chef de fugă. Cel aspirat de 2 litri boxer, dezvoltă 141 CP, iar cel turbo de aceeaşi capacitate oferă o putere de 221 CP şi vine la pachet cu priza de aer de pe capotă, trademark Subaru. Primul motor conlucrează cu o cutie automată cu patru rapoarte, iar cel de al doilea cu acelaşi tip, dar de data asta cu 5 rapoarte. Sistemul AWD este standard pentru ambele versiuni. Deocamdată, Subaru Exiga şi-a făcut debutul doar pe propriul teren, urmând ca în viitor să descindă şi spre destinaţii mai vestice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide