Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia

Pentru japonezi, cel mai puternic Subaru Forester de serie de până acum nu era suficient. Aşa încât constructorul le oferă pasionaţilor o ediţie specială, Forester tS, un fel de corespondent în domeniul SUV al lui Impreza WRX STi.

Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia

Cel mai puternic Subaru Forester la noi este dotat cu un motor pe benzină de 2,0 litri şi 150 CP - nimic spectaculos, mai ales dacă ne gândim că există şi versiunea diesel, tot de 150 CP.

La americani, însă, există şi o versiune dotată cu un motor boxer de 2,5 litri turbo, care e capabil de 224 CP. Iar la salonul auto australian din acest an, japonezii au prezentat o versiune Forester S, de 263 CP şi cu un cuplu maxim de 347 Nm. Se poate şi mai mult?

Subaru Forester tS - unde tS provine de la tuned by STi

Nu neapărat în termeni de putere, deoarece noua versiune Subaru Forester tS oferă tot 263 CP. Însă vine cu modificări numeroase în alte domenii, totul purtând semnătura departamentului japonez de sporturi cu motor - de fapt, "tS" înseamnă "tuned by STi", ceea ce e deja o carte de vizită grăitoare.

Ce aduce nou Forester tS? În primul rând, garda la sol este micşorată cu 15 mm, suspensia este mai tare, iar barele antiruliu sunt modificate, totul pentru a-i conferi maşinii o stabilitate cât mai bună. În materie de exterior, Forester tS primeşte o grilă sportivă, garnisită cu logo-ul "tS", iar spoilerele faţă şi spate beneficiază de mici accesorii aerodinamice - interesantă mica aripioară din componenţa difuzorului spate, care îi va face pe proprietari să se gândească de două ori înainte de a intra în forţă pe un drum accidentat...

Subaru Forester tS beneficiaza de modificari tehnice la suspensie si trenul de rulare

Jantele lui Forester tS provin tot din panoplia STi, având un design simplu şi sportiv, iar cele două evacuări au un diametru suficient de mare. În compartimentul motor a fost montată o bară de rigidizare, iar unele braţe ale suspensiei au fost reproiectate, pentru ca geometria suspensiei să fie cât mai eficientă.

Interiorul este şi el personalizat cu tuşe sportive. Pe lângă faptul că logo-ul STi este peste tot, tapiţeria neagră beneficiază de cusătură roşie foarte vizibilă, pedalierul perforat este din aluminiu, iar ceasurile de bord sunt şi ele roşii. Per total, însă, atmosfera sportivă nu este la cote aşa de înalte ca într-un Impreza STi, de pildă.

Interiorul lui Subaru Forester tS beneficiaza de subtile tuse sportive STi

Foarte puţini pasionaţi se vor putea bucura de acest Subaru Forester tS, deoarece vor fi construite doar 300 de exemplare, dedicate exclusiv pieţei japoneze. Preţul de bază, însă, va fi unul foarte tentant: 3,5 milioane de yeni (aproximativ 32.000 euro). În funcţie de cât de repede se vor epuiza cele 300 de modele, s-ar puta ca Subaru să realizeze mai multe astfel de ediţii speciale, pe care să le comercializeze şi pe alte pieţe.

Subaru Forester tS va fi construit in doar 300 de exemplare pentru piata japoneza

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.