Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia

Pentru japonezi, cel mai puternic Subaru Forester de serie de până acum nu era suficient. Aşa încât constructorul le oferă pasionaţilor o ediţie specială, Forester tS, un fel de corespondent în domeniul SUV al lui Impreza WRX STi.

Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia Subaru Forester tS - ediţie sportivă pentru Japonia

Cel mai puternic Subaru Forester la noieste dotat cu un motor pe benzină de 2,0 litri şi 150 CP -nimic spectaculos, mai ales dacă ne gândim că există şi versiunea diesel, tot de 150 CP.

La americani, însă, există şi o versiune dotată cu un motorboxer de 2,5 litri turbo, care e capabil de 224 CP. Iar la salonulauto australian din acest an, japonezii au prezentat oversiune Forester S, de 263 CP şi cu un cuplu maxim de 347Nm. Se poate şi mai mult?

Subaru Forester tS - unde tS provine de la tuned by STi

Nu neapărat în termeni de putere, deoarece noua versiuneSubaru Forester tS oferă tot 263 CP. Însă vine cu modificărinumeroase în alte domenii, totul purtând semnăturadepartamentului japonez de sporturi cu motor - de fapt, "tS"înseamnă "tuned by STi", ceea ce e deja o carte de vizităgrăitoare.

Ce aduce nou Forester tS? În primul rând, garda la soleste micşorată cu 15 mm, suspensia este mai tare, iar bareleantiruliu sunt modificate, totul pentru a-i conferimaşinii o stabilitate cât mai bună. În materie de exterior,Forester tS primeşte o grilă sportivă, garnisită cu logo-ul "tS",iar spoilerele faţă şi spate beneficiază de mici accesoriiaerodinamice - interesantă mica aripioară din componenţadifuzorului spate, care îi va face pe proprietari să segândească de două ori înainte de a intra în forţă pe un drumaccidentat...

Subaru Forester tS beneficiaza de modificari tehnice la suspensie si trenul de rulare

Jantele lui Forester tS provin tot din panoplia STi,având un design simplu şi sportiv, iar cele două evacuăriau un diametru suficient de mare. În compartimentul motor a fostmontată o bară de rigidizare, iar unele braţe ale suspensiei aufost reproiectate, pentru ca geometria suspensiei să fie cât maieficientă.

Interiorul este şi el personalizat cu tuşesportive. Pe lângă faptul că logo-ul STi este peste tot,tapiţeria neagră beneficiază de cusătură roşie foarte vizibilă,pedalierul perforat este din aluminiu, iar ceasurile de bord suntşi ele roşii. Per total, însă, atmosfera sportivă nu este la coteaşa de înalte ca într-un Impreza STi, de pildă.

Interiorul lui Subaru Forester tS beneficiaza de subtile tuse sportive STi

Foarte puţini pasionaţi se vor putea bucura de acestSubaru Forester tS, deoarece vor fi construite doar 300 deexemplare, dedicate exclusiv pieţei japoneze. Preţul debază, însă, va fi unul foarte tentant: 3,5 milioane de yeni(aproximativ 32.000 euro). În funcţie de cât de repede se vorepuiza cele 300 de modele, s-ar puta ca Subaru să realizeze maimulte astfel de ediţii speciale, pe care să le comercializeze şi pealte pieţe.

Subaru Forester tS va fi construit in doar 300 de exemplare pentru piata japoneza