Subaru Impreza WRX STI şi în versiunea sedan

Subaru Impreza WRX STI se întoarce la Salonul de la New York în versiunea cu care a făcut istorie, cea sedan.

Pentru prima dată în istorie Subaru oferă două versiuni STI, pe lângă cea Impreza hatchback, acum la Salonul de la New York, constructorul nipon revine şi cu versiunea cu care acest model s-a consacrat, cea în trei volume. Pentru puriştii mărcii poate fi o veste foarte bună, după apariţia controversatului hatchback şi retragerea din WRC.

Ambele versiuni beneficiază de câteva modificări estetice, cum ar fi spoilere mai agresive, o nouă grilă, şi chiar apariţia unui kit wide-body pentru modelul în patru uşi, dar probabil cea mai importantă veste este "reîntoarcerea aripii". Aşa cum au anunţat în comunicatul oficial, sedanul STI prezintă eleronul gigant, emblematic de-a lungul istorie pentru gama STI. Nu are doar un rol estetic, ci şi aerodinamic, şi este de aşteptat ca STI-ul berlină să se conducă mai bine decât cel hatch, fiind mai stabil.

Ambele versiuni vin cu acelaşi motor boxer de 2.5 litri ce dezvoltă 305 CP şi un cuplu de 407 NM, în acest sens rămânând neschimbată seria STI. În schimb primeşte o nouă setare a suspensiei preluată de la versiunea 2010 WRX STI Special Edition, o versiune doar pentru piaţa japoneză. Bare anti-ruliu mai groase au fost montate atât pe faţă cât şi pe spate, rezultând o ţinută de drum şi mai fermă. Acest nou model va debuta pe piaţa americană în această vară, dar despre debutul european nu se ştie încă nimic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.