Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback

Conform unui cotidian australian, la Salonul Auto Paris 2010 ar trebui să vedem şi versiunea hatchback a cunoscutului deja Chevrolet Cruze. O fi adevărat?

Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback

Ştim deja că, la Salonul Auto Paris 2010, coreenii vor prezenta în premieră mondială monovolumul Chevrolet Orlando (versiunea de serie), precum şi noul Chevrolet Aveo (deşi încă nu e clar dacă vorbim despre conceptul de la Detroit 2010 sau chiar despre modelul de serie).

Australienii de la GoAuto mai vin cu un zvon bine fundamentat (zic ei): premiera versiunii hatchback în 5 uşi a deja cunoscutului Chevrolet Cruze. Ceea ce nu poate fi decât de bun augur pentru piaţa europeană, dar nu numai.

De exemplu, modelele Chevrolet Cruze vândute în Australia, sub siglă Holden, sunt deja produse la Adelaide, nu în Coreea de Sud, iar Cruze hatchback urmează să intre în producţie pe continentul cangurilor în a doua jumătate a lui 2011.

Deocamdată, sursele oficiale nu au specificat dacă modelul Cruze hatchback va fi produs doar în Australia, urmând a fi exportat şi în Europa. Se pare, totuşi, că General Motors începe să acorde o atenţie din ce în ce mai mare mărcii subsidiare Holden, din Australia, care se va ocupa şi de asamblarea şi exportul în Europa a modelelor Chevrolet Camaro, începând cu 2011.

Pe plan european, versiunea hatchback în 5 uşi a lui Chevrolet Cruze ar urma să înlocuiască deja perimatul Chevrolet Lacetti şi ar ataca mai serios segmentul compactelor, devenind un rival demn de luat în seamă pentru concurenţa coreeană Hyundai i30 şi KIA Cee'd, dar şi pentru modele precum noul Citroen C4, Fiat Bravo sau, de ce nu, chiar VW Golf.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.