Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback

Conform unui cotidian australian, la Salonul Auto Paris 2010 ar trebui să vedem şi versiunea hatchback a cunoscutului deja Chevrolet Cruze. O fi adevărat?

Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback Surpriză la Paris 2010? Chevrolet Cruze hatchback

Ştim deja că, la Salonul Auto Paris2010, coreenii vor prezenta în premierămondială monovolumul Chevrolet Orlando(versiunea de serie), precum şi noul Chevrolet Aveo (deşi încă nu e clar dacăvorbim despre conceptul de la Detroit 2010 sau chiar despremodelul de serie).

Australienii de la GoAuto mai vin cu un zvon bine fundamentat (zic ei):premiera versiunii hatchback în 5 uşi a deja cunoscutuluiChevrolet Cruze. Ceea ce nu poate fi decât de bunaugur pentru piaţa europeană, dar nu numai.

De exemplu, modelele Chevrolet Cruze vândute înAustralia, sub siglă Holden, sunt deja produse laAdelaide, nu în Coreea de Sud, iar Cruze hatchback urmeazăsă intre în producţie pe continentul cangurilor în a doua jumătatea lui 2011.

Deocamdată, sursele oficiale nu au specificat dacămodelul Cruze hatchback va fi produs doar în Australia,urmând a fi exportat şi în Europa. Se pare, totuşi, căGeneral Motors începe să acorde o atenţie din ce în ce mai maremărcii subsidiare Holden, din Australia, care se va ocupa şi deasamblarea şi exportul în Europa a modelelor Chevrolet Camaro, începând cu 2011.

Pe plan european, versiunea hatchback în 5 uşi a luiChevrolet Cruze ar urma să înlocuiască deja perimatul ChevroletLacetti şi ar ataca mai serios segmentul compactelor,devenind un rival demn de luat în seamă pentru concurenţa coreeanăHyundai i30 şi KIA Cee'd, dar şi pentru modele precum noul CitroenC4, Fiat Bravo sau, de ce nu, chiar VW Golf.