SV Motors 9 Competizione, un nou supercar

Autor: Oraan Mărculescu 05 aug. 2009 Prezentări

Corvette transformatDupă Giugiaro Mustang sau Bertone Mantide, avem parte din nou de îmbinarea stilului italian cu puterea americană: pe baza unui model Chevrolet Corvette C6, carosierul SV Motor Company a realizat un model aparte, SV Motors 9 Competizione.

Maşina sport are o caroserie din fibră de carbon , care aduce masa maşinii la valoarea de 1.400 kg (ceea ce înseamnă o economie de aproape 100 kg faţă de un Corvette de serie). Motorul este acelaşi V8 LS3 de pe Corvette, a cărui putere a fost crescută cu 14 CP, ajungând la 450 CP şi 445 Nm cuplu maxim – creşterea de putere se datorează unei noi admisii şi noului sistem de evacuare ANSA (folosit şi de Ferrari 599 GTB, de exemplu). Demarajul până la 100 km/h se realizează doar în 4 secunde.

Interior customizabilSV Motors 9 Competizione mai beneficiază de suspensii racing, un sistem de frânare de înaltă performanţă şi pneuri Pirelli P-Zero Rosso. În ce priveşte customizarea maşinii, clientul are la alegere nu mai puţin de 25 de culori pentru caroserie, mai multe tipuri de volanuri şi o gamă largă de tapiţerii şi materiale nobile pentru scaune şi alte detalii interioare.

Exclusivismul maşinii va fi moderat, urmând a fi produse circa 1.000 de bucăţi, pentru un preţ de pornire de aproximativ 100.000 USD (circa 70.000 euro). Deşi firma nu a anunţat implicarea în vreo competiţie auto, cu siguranţă multe dintre exemplare vor lua drumul curselor de GT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide