Tata Magic Iris la Salonul Auto Delhi 2010

La indieni se poartă maşinile liliputane: după ce au făcut vâlvă pe mapamond cu Tata Nano, cea mai ieftină maşină, iată că indienii de la Tata ne prezintă un fel de dubiţă de mici dimensiuni, botezată ca în poveşti: Magic Iris.

Tata Magic Iris la Salonul Auto Delhi 2010 Tata Magic Iris la Salonul Auto Delhi 2010

Înainte de a vedea ce noutăţi mai are lumea bună, la Salonul Auto Detroit 2010, să ne oprim puţin la un alt salon auto, şi anume la cel indian Delhi 2010. Unde Tata nu a prezentat o nouă versiune a deja cunoscutului Tata Nano, ci un model complet nou: Tata Magic Iris.

Este vorba despre o dubiţă de transport persoane, cu dimensiuni foarte reduse (nu ştim încă exact valorile acestora), destinată familiilor care încă mai folosesc ricşele cu trei roţi... Teoretic, Magic Iris poate primi la bord 5 persoane, pentru mişcare apelând la un propulsor diesel de 611 cmc, cu doi cilindri. Rezervorul de carburant este de numai 10 litri, iar viteza maximă teoretică este de 55 km/h.

Cu alte cuvinte, Magic Iris este mai degrabă o ricşă pe patru roţi, iar Tata nu şi-a declarat intenţia de a exporta acest model. Însă ştim că va exista şi o versiune utilitară, cu benă, pentru (foarte) micii întreprinzători, care va fi botezată Penguin.

Nu-i aşa că acum fostul Daewoo Damas vi se pare o maşină serioasă?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.