Tata Nano Europa - date oficiale

Tata Nano, cel mai ieftin automobil din lume va veni în Europa sub o formă "upgradată". Iată ce va avea în plus faţă de versiunea de 2.500 de dolari.

Tata Nano Europa - date oficiale Tata Nano Europa - date oficiale

Tata Nano a porint ca un proiect de 2.500 de dolari, dar în Europa pentru a putea fi luată în serios are nevoie nu doar de un preţ de maşină de ocazie de la începutul anilor '90. Prin urmare nici specificaţiile şi nici preţul nu mai este la fel ca în cazul versiunii "originale". Autocar a reuşit să afle detaliile oficiale despre automobilul de buzunar care a făcut să curgă multă cerneală la vremea respectivă.

În primul rând, nu va mai avea motorul anemic de 33 CP, ci unul de 1 litru şi 60 CP, cuplat la o cutie manuală cu 5 rapoarte calibrată pentru a susţine viteze mai mari. Consumul mediu pretins al acestui model este de 4.2 litri la 100 km, iar emisiile se cifrează sub pragul de 100 g/km, mai exact 98 g/km.

Din cauza rigorilor europene privind siguranţa, această versiune este ceva mai mare decât cea din India, dar cu o lungime de 3,3 metri va fi unul dintre cele mai mici modele cu patru uşi din Europa. Apropo de uşi, în India, după cum ştiţi, se vinde o versiune fără hayon, accesul la portbagaj făcându-se din interior. Pentru Europa se pare că se ia în considerarea introducerea portierei cu numărul cinci.

În materie de tehnică se pare că acest model va avea suspensii independente, ABS, controlul tracţiunii, servodirecţie electrică şi 2 airbag-uri. Dar europenizarea lui Tata Nano are un preţ şi britanicii spun că tarifele pentru Nano se vor clasa în intervalul 4.000 - 5.000 de lire. Adică dacă transformăm în euro, Tata Nano va avea preţuri cuprinse între 4.500 şi 5.500 de euro. Modelul va apărea însă doar în 2011, dar cu o calitate decentă a asamblării şi cu acest preţ ar putea face cu ochiul multor tineri care au nevoie de o primă maşină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.