Top 10 cele mai ciudate concepte din istoria BMW

BMW pare a avea, în privinţa maşinilor intrate în producţie, o continuitate foarte clară a designului . Grila dublă (cei doi „rinichi”), curba Hofmeister de la baza montantului C, linia laterală „de caracter” care străbate longitudinal maşina, cu mânerele integrate, iată doar câteva elemente esenţiale pentru un BMW. Nu şi pentru multe dintre cele de mai jos.

Top 10 cele mai ciudate concepte din istoria BMW Top 10 cele mai ciudate concepte din istoria BMW

4. 1999: maşina mecatronică BMW Z22

Da, ai citit bine: 1999. Acesta este anul în care BMW a prezentat un concept extrem de urât ca design, dar extrem de important sub raportul capacităţii sale de a prevesti viitorul. În primul rând, dacă trecem cu vederea aspectul hidos şi disproporţionat al maşinii, trebuie să ştim că vorbim de cea mai uşoară şi cea mai avansată maşină mecatronică prezentată publicului până atunci. Aşa cum îi spunea şi numele, ea unea într-un singur angrenaj tot ce avea mai bun ingineria anilor 80, indiferent că vorbim de mecanică, electronică, informatică sau sisteme de control.

Concurează la titlul de „cel mai urât BMW din istorie”. Parcă i-am acorda acest titlu unei maşini aflate mai jos puţin... Sursa foto

Pe lângă materialele uşoare ale caroseriei, Z22 avea direcţie electronică (drive-by-wire) şi frâne electronice, fiind manevrabilă fără pic de efort de către şofer – toate inputurile acestuia erau preluate de sistemele electronice şi transmise sistemelor mecanice. În plus, intrarea în maşină se făcea printr-un cititor de amprente (!), aveam camere video care înlocuiau oglinzile retrovizoare, un head up display care proiecta informaţiile necesare pe parbriz, precum şi o interfaţă MMI futuristă.

Practic, o maşină a anilor 2015, concepută în 1999.

5. 1988 BMW Z1 Coupé Concept

Vi se par cunoscute formele? Asta se datorează faptului că acest Z1, deşi nu a intrat niciodată în producţie, a fost baza pe care s-a proiectat apoi BMW Z3 Coupé, 11 ani mai târziu. Z1 a fost iniţial un proiect de cercetare în privinţa construcţiei unei caroserii şi a unei arhitecturi uşoare, care să permită dezvoltarea mai multor modele pornind de la aceeaşi platformă. Faptul că Z3 a fost urmat de Z4 Roadster şi Coupé a demonstrat că anii de cercetare cu acest prototip nu au fost pierduţi degeaba.

Da, din hidoşenia asta s-a născut ulterior o gamă întreagă de maşini senzaţionale. Sursa foto

6. 1990: BMW Ur Roadster

Din chinurile facerii lui BMW Z3 M a apărut mai întâi acest prototip, care semăna practic cu un Z3 tăiat. Fără a fi nici pe departe la fel de reuşit ca maşina de serie, acest Roadster a fost dezvoltat pe baza proiectului Z1 în speranţa că BMW va reuşi să facă şi o maşină M mai accesibilă. Sub capotă avea un motor de 2.3 litri în patru cilindri preluat de pe M3 E30, iar soluţiile încercate pe concept au fost preluate apoi pe maşina de producţie. Spre fericirea fanilor.

Din fericire, versiunea de serie a renunţat la acele faruri ciudate şi a preluat tot ce era mai bun pe acest prototip. Din fericire.

Ultimele patru concepte incredibile, în pagina următoare --->

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.