Toyota CNG Camry Hybrid Concept

Toyota combină efectele ecologice ale sistemului de transmisie hibrid regăsit pe Camry cu o modalitatea de alimentare şi ea la fel de verde: folosindu-se gaz natural comprimat.

Toyota CNG Camry Hybrid Concept Toyota CNG Camry Hybrid Concept

Buteliile in locul rotii de rezervaNu este prima oară când Toyota se joacă nestingherită cu un set de butelii în portbagaj. În 1999 producătorul japonez a livrat flote de Camry capabile de a merge cu gaz natural comprimat clienţilor din California, însă lipsa unor staţii de alimentare şi preţul redus al benzinei de atunci au dus la un insuccesc.

Acum numărul punctelor de încarcare cu gaz a crescut nu foarte mult, până la 1000, dar preţul benzinei s-a mărit seminificativ. Aşa că Toyota încearcă din nou marea cu degetul. Şi ne prezintă la Salonul Auto de la Los Angeles un Camry Hybrid adaptat la rularea cu gaz natural comprimat. Cele două rezervoare necesare stocării lui au fost montate în locul roţii de rezervă şi de aceea Toyota a montat pneuri runflat pe modelul în cauză.

Este prezent şi un bodykit foarte aerodinamic la prima vedere, o posibilă explicaţie pentru autonomia de până la 400 de km. Rămâne de văzut răspunsul publicului. Poate acum este timpul gazului natural.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.