Toyota RAV4 facelift - în premieră la Bologna 2008

La Salonul Auto de la Bologna, japonezii au prezentat ceea ce ei numesc Toyota RAV4 facelift. Maşina beneficiază de modificări minore şi câteva îmbunătăţiri la nivel tehnic.

Toyota RAV4 facelift - în premieră la Bologna 2008 Toyota RAV4 facelift - în premieră la Bologna 2008

Facelift foarte discretPrincipalele noutăţi aduse de Toyota RAV4 facelift se referă la paleta nouă de culori pentru caroserie, în timp ce restul modificărilor sunt foarte discrete: integrarea semnalizatoarelor în oglinzile laterale, o nouă aranjare a luminilor în blocurile optice spate sau spoilere uşor redesenate.

Interiorul se remarcă prin adoptarea unui volan cu design inspirat de la noua Toyota iQ, dar şi prin noul sistem multimedia (opţional), cu sistem de navigaţie Full Map şi hard disk de 10 GB. Pe ecranul touch-screen central se afişează imagini de la camera pentru mers înapoi, dar, atunci când nu există această opţiune, imaginile pot fi vizualizate pe mini-monitorul integrat în oglinda retrovizoare. Din punct de vedere al siguranţei, Toyota RAV4 facelift plusează cu tetiere active standard pentru scaunele faţă.

Volan ca la iQTehnic, avem un nou motor pe benzină de 2 litri, de data aceasta un 2,0 Valvetronic (în loc de VVT-i), care dezvoltă 158 CP şi 196 Nm, în timp ce emisiile de CO2 sunt de numai 177 g/km, graţie noului sistem de gestionare a distribuţiei. Pe lângă cutia de viteze manuală cu şase trepte, motorul poate fi cuplat cu o nouă cutie automată CVT, denumită Multidrive S, care permite selectarea modului "sport", dar şi un mod secvenţial cu 7 trepte prestabilite, cu comenzi pe volan.

Dieselul de 2,2 litri dezvoltă 150 CP, cu 14 CP mai mult decât cel actual, graţie adoptării unui not sistem common-rail, cu presiunea de 2.000 bar. Cuplul de 340 Nm este disponibil încă de la turaţii joase, iar emisiile de CO2 sunt de numai 160 g/km, în timp ce consumul mediu este de 5,8 litri/100 km. Există în continuare şi o versiune 2,2 D-4D cu 180 CP, ambele versiuni de putere fiind dotate cu filtru de particule şi respectând normele Euro 5.

Motorizarea pe benzină poate fi oferită şi numai cu tracţiune faţă, în timp ce motorizările diesel sunt oferite doar cu tracţiune integrală.

Toyota RAV4 facelift mai aduce, în plus, un nivel crescut al calităţii materialelor interioare şi conexiune Bluetooth pentru telefon. Despre preţuri nu se ştie încă dacă vor fi la acelaşi nivel sau vor fi mai mari.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.