Un nou monovolum la Paris 2010: Toyota Verso-S

Toyota a renunţat la modelul Yaris Verso, dar numai la titulatură, pentru că la Salonul Auto Paris 2010 ne va arăta noua propunere din domeniul monovolumelor de clasă mică: Verso-S.

Un nou monovolum la Paris 2010: Toyota Verso-S Un nou monovolum la Paris 2010: Toyota Verso-S

Toyota Verso-S promite mult spatiuPepiaţa japoneză, modelul de clasă mică Yaris are şi un frăţior maiîncăpător, botezat Ractis şi care, practic, este urmaşullui Yaris Verso, model care nu se mai comercializează de ceva vremepe piaţa europeană.

Totuşi, la Salonul Auto Paris2010, japonezii vor prezenta în premierămondială noul model Toyota Verso-S, un frate mai mic almonovolumului Verso (derivat din compacta Auris) şi care îşi propune să concureze monovolumelede clasă mică, dintre care putem aminti noile Citroen C3 Picasso,KIA Venga sau Renault Modus.

Toyota Verso-S este conceput pe platforma citadinei Yaris şi are o lungime mai mică de 4 metri,urmând a fi mai scurt decât principalii săi concurenţi, dar ni sepromite că nu vom fi dezamăgiţi în ce priveşte caracterul practic,datorită unui interior modulabil şi a ideilor care maximizeazăspaţiul util.

Deşi detaliile oficiale cu privire la noul model vor fi făcutepublice la salonul parizian, ne aşteptăm ca gama demotorizări să fie cunoscută de la Toyota Yaris: un 1.3VVTi pe benzină şi micul diesel 1.4 D-4D.

Totuşi, rămâne de văzut dacă nu va intra în concurenţă directăcu un alt model din "ograda" Toyota, şi anume micul crossover urbanToyota Urban Cruiser. Probabil politica de preţuri va figândită astfel încât să elimine o eventuală canibalizare întreaceste modele de clasă mică.