Upgrade-uri de 2012 pentru Conquest Knight XV, super-Hummer-ul canadian

Cum mai staţi cu încrederea de sine de când Hummer a dispărut din peisaj? Cei care îi simt lipsa pot sta liniştiţi: există Conquest Knight XV, care vine cu mici upgrade-uri în 2012. Vă interesează un tanc de lux?

Se pare că, în ciuda crizei, Conqest Knight XV, un rival mult mai civilizat al lui Hummer H1, a înregistrat un succes comercial peste aşteptări, cele 100 de bucăţi produse în prima fază găsindu-şi fără probleme cumpărători. Aşa încât pentru 2012 este pregătită o versiune îmbunătăţită.

Mastodontul de 6 metri lungime şi 2,5 metri înălţime nu-şi schimbă aspectul cu adevărat monstruos, părând mai degrabă un blindat uşor decât un SUV de lux. Asta din cauză că vorbim de o maşină complet blindată şi cu geamuri anti-glonţ, ceea ce duce la o masă totală de circa 6 tone. Totuşi, vor fi modificate estetic farurile, capota şi stopurile, pentru ca maşină să arate ceva mai elegant.

Motoarele rămân aceleaşi: un V8 pe benzină de 6,0 litri şi 325 CP, de origine General Motors, respectiv un diesel Cummins, de 6,7 litri, având şase cilindri, 300 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm. Pentru ambele motorizări este oferit câte un "Performance Package": în cazul motorului pe benzină, un compresor mecanic asigură creşterea puterii până aproape de 500 CP, în timp ce modificările aduse dieselului duc puterea acestuia la 400 CP, iar cuplul maxim la 950 Nm.

Conquest Knight XV pentru 2012 va mai aduce în plus o versiune cu ampatament alungit, pentru cei care vor un surplus de confort interior, aceasta urmând a fi dotată cu jante de 22,5" (faţă de 20" versiunea cu ampatament normal, de 3,9 metri. De asemenea, suspensia pneumatică va fi standard, iar pe acoperiş vor fi montate lumini care se pot roti la 360 de grade.

Lista de opţiuni de lux s-a îmbogăţit pentru 2012 cu o serie de gadgeturi moderne: geamuri fumurii (având comandă electrostatică) un flatscreen retractabil de 27 inch (care înlocuieşte scaunele de pe rândul al doilea), console Playstation sau X-Box, sistem de separare a cocpitului şofer de restul habitaclului (pentru o mai mare intimitate) sau, evident, un VIP PACKAGE, care include mini-bar, un mic frigider şi alte detalii de lux.

Standard sunt oferite tapiţeria ultraluxoasă din piele Andrew Muirhead, atât pentru cele 6 scaune, cât şi pentru capitonajul interior, un sofisticat sistem multimedia de origine Alpine, precum şi un sistem Nightvision. Din punct de vedere al securităţii, maşina este dotată cu o suprafaţă vitrată transparentă anti-glonţ, trape din sticlă de asemenea anti-glonţ, sistem run-flat Hutchinson Ballistic, precum şi blindaj al caroseriei.

Opţional, clienţii cu necesităţi speciale pot alege "Opaque Armor", care utilizează materiale de înaltă rezistenţă, precum aluminiu, materiale ceramice sau fibră din aramid (material utilizat în industria militară şi aerospaţială). Mai sunt oferite un firewall între motor şi compartimentul pasagerilor, un sistem împotriva atacurilor cu grenade cu gaz, un sistem de comunicare special militar sau un kit de supravieţuire.

Preţul de pornire pentru versiunea din 2012 a lui Conquest Knight XV creşte la 629.000 USD (aproximativ 440.000 euro), iar maşinile sunt construite doar pe bază de comandă fermă, fiind configurate conform specificaţiilor fiecărui client în parte. Cadenţa acestei versiuni îmbunătăţite nu a fost încă stabilită, dar trebuie aşteptat 9 luni din momentul comenzii până la primirea maşinii.

Oare în România există potenţiali clienţi pentru Conquest Knight XV?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.