Versiunea în 3 uşi a lui KIA Picanto, în premieră la Franfurt 2011

Cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, coreenii vor prezenta versiunea în 3 uşi a citadinei KIA Picanto, un exerciţiu de design foarte atractiv pentru publicul tânăr. Iată informaţiile şi imaginile cu această nouă versiune.

Versiunea în 3 uşi a lui KIA Picanto, în premieră la Franfurt 2011 Versiunea în 3 uşi a lui KIA Picanto, în premieră la Franfurt 2011

Noua KIA Picanto, inaugurată oficial la Salonul Auto Geneva 2011, reprezintă o schimbare majoră de optică faţă de precedenta generaţie, mizând pe un stil mai tineresc şi mai agresiv. Aşa încât nu e de mirare că, din toamnă, va fi oferită şi o versiune în 3 uşi, care va apărea în premieră la Salonul Auto Frankfurt 2011.

Faţă de versunea în 5 uşi, KIA Picanto în 3 uşi nu suferă modificări majore de design, dar este clar că aduce un plus de sportivitate în peisaj, în ciuda dimensiunilor mici, având o lungime de 3,6 metri.

Calandrul este mai proeminent, iar spoilerul frontal redesenat (cu partea centrală în culoarea caroseriei, nu neagră, ca la versiuna în 5 uşi), per ansamblu maşina având o imagine uşor mai agresivă decât versiunea în 5 uşi.

În partea din spate, lucrurile se schimbă destul de mult. Lipsa perechii de uşi din spate a fost rezolvată, din punct de vedere al designului, foarte bine, geamurile laterale având o decupare care inspiră dinamism şi combinându-se în mod fericit cu muchia mediană puternic ascendentă.

Stopurile şi hayonul rămân aceleaşi de la versiunea în 5 uşi, dar spoilerul beneficiază de o porţiune masivă de plastic negru, care aproape dă impresia unui difuzor, mai ales că evacuările sunt foarte vizibile.

Cireaşa de pe tort o reprezintă jantele din aliaj, de 15 inch, cu un design care aminteşte de Alfa Romeo, precum şi ornamentul roşu al calandrului, elemente care inspiră sportivitate şi emoţie. Pentru cei care pun accentul pe aceste caracteristici, este oferită opţional şi o tapiţerie din piele roşie pentru scaune, precum şi un ornament special în partea inferioară a volanului.

Ca motorizări, KIA Picanto în 3 uşi se bazează pe serviciile a două propulsoare pe benzină: 1,0 litri (68 CP şi 95 Nm), respectiv 1,2 litri (84 CP, 121 Nm şi sistem Start&Stop ISG). Ulterior va apărea şi o versiune economică diesel, dar se speculează că vom avea parte şi de un mini-hot-hatch, cu un motor de peste 100 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.