VIDEO: Nissan GT-R, upgradat pentru 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 08 nov. 2011 Prezentări

Renumele lui Nissan GT-R se datorează, pe lângă performanţa de necontestat a maşinii şi a aerului ei uşor exclusivist, şi modificărilor continue pe care le-a primit de-a lungul anului. După ce a fost supus unui facelift, la începutul acestui lui 2011, Godzilla, aşa cum a fost supranumit supercarul pe plan internaţional, se pregăteşte să întâmpine anul 2012 cu o serie de modificări foarte tentante, strict tehnice.

Cea mai importantă informaţie despre noul Nissan GT-R este suplimentarea puterii motorului V6 de 3,8 litri cu 20 CP, fapt ce ridică nivelul acţiunii la 550 CP. Astfel, cuplul a ajuns la valoarea de 632 Nm, accesibili între 3.200 şi 5.800 Nm. Toate aceste îmbunătăţiri au fost posibile prin revizuirea intercoolerului şi a sistemului de evacuare.

Potrivit oficialilor Nissan, timpul noului GT-R pentru o tură de Nurburgring ar putea scădea sub 7:20. Deşi performanţele maşinii sunt vizibil ameliorate, consumul mediu al maşinii a scăzut de la 12 l/100 km, la 11,8 l/100 km. Cutia de viteze este şi ea pe lista elementelor modificate de inginerii niponi, fiind acum mai silenţioasă, datorită rafinării cursei schimbătorului.

Ţinuta de drum este ridicată la rang de artă, datorită caroseriei ce a necesitat un gard sporit de rigiditate, datorită performanţelor sporite. Sistemul de frânare este disponibil opţional şi cu discurile ceramice, iar suspensiile revizuite vor garanta un grad cât mai mare de siguranţă pe virajele abordate la limită.

Atmosfera de la interiorul lui Nissan GT-R este şi ea îmbunătăţită, însă nici aici nu s-a schimbat nimic pe plan vizual. În afară de lumina albastră a ceasurilor de bord, supercarul japonez are de oferit câteva dotări speciale, cum ar fi noul sistem audio Bose şi camera video pentru marşarier, ca dotare standard. Noul model va fi disponibil în Europa începând cu luna decembrie, alături de versiunea pentru circuit, Club Track Edition.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide