VIDEO: Noul SsangYong Korando filmat în Bucureşti

Clipul de prezentare al noului crossover SsangYong desenat de Giugiaro a fost filmat în Bucureşti. Chiar şi sesiunea foto oficială.

SsangYong a renăscut, iar primul model este un crossover desenat în Europa. Korando este primul model SsangYong care renunţă la soluţia constructivă cu şasiu separat. Platforma tehnică este una complet nouă, caroseria fiind autoportantă, iar suspensiile independente (McPherson în faţă şi multilink în spate). Pentru moment este disponibilă o singură motorizare diesel de 1.998 cmc care oferă 175 CP la 4.000 rpm şi 360 Nm între 2.000 şi 3.000 rpm. Korando respectă normele Euro 5.

Va fi oferit în două versiuni, cu tracţiune faţă sau integrală cu posibilitatea blocării diferenţialului central până la o viteză de 40 km/h. Noul model are o masă de 1.672 kg în cazul versiunii AWD şi de 1.591 kg pentru modelul cu tracţiune, iar constructorul a anunţat un consum mediu de 6 litri/ 100 km( 6,4 litri/ 100 km pentru modelul AWD). Şi emisiile de CO2 sunt relativ reduse, 157 g/km. Chiar dacă SsangYong se referă la noul Korando ca la un crossover, acesta oferă performanţe corecte în offroad.

Unghiul de atac este de 22,8 grade, cel de degajare de 28,2 grade, unghiul de rampă este de 18,5 grade. Korando poate rula până la o înclinaţie laterală de 40 de grade, atacă vaduri cu o adâncime de 300 mm. În cazul versiunii cu tracţiune integrală poate urca pante de 48%, modelul cu tracţiune faţă limitându-se la doar 33%. Noul model are o viteză maximă de 195 km/h, iar 0-100 km/h în 10 secunde. Noul Korando vine într-un segment tot mai aglomerat şi va avea de luptat cu Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai ix35, VW Tiguan, Skoda Yeti.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.