Premiera  Volkswagen Golf R la Frankfurt 2009

Cea mai puternică versiune a lui VW Golf 6, VW Golf R, a fost prezentată jurnaliştilor într-o ambianţă de iarnă, foarte bună pentru a pune în evidenţă transmisia integrală.

Familia R număra până acum doar VW Scirocco R, dar acum a apărut probabil cel mai aşteptat R şi anume Volkswagen Golf R. Acest model vine ca o extensie a lui VW Golf GTI în lupta cu concurenţii care i-au luat faţa celui care practic a stârnit curentul hot hatch. Astfel versiunea R oferă 265 CP şi 350 Nm cuplu, furnizaţi de acelaşi motor de 2.0 litri, dar reglat după reţeta lui Audi S3. Puterea este pusă la pământ prin intermediul tracţiuni integrale 4Motion.

Performanţele lui VW Golf R se profilează astfel: 5,5 secunde pentru a atinge 100 km/h cu cutie manuală şi 5,4 secunde la acelaşi sprint dar cu DSG, iar viteza maximă ar trebui să fie limitată la 250 km/h. Aceste performanţe sunt practic congruente cu cele ale predecesorului său VW Golf R32. Diferenţa în favoarea lui R este că oferă o putere mai mare, dintr-un motor mai mic, deci ar trebui să fie şi mai economic şi mai ecologic decât fostul performer al gamei Golf.

Vizual, rămâne un Volkswagen Golf, Dar nu pare o versiune 1.1 a actualului VW Golf GTI, având o identitate proprie. Kit-ul are un aspect mult mai agresiv, cu prize mari exact în genul lui Scirocco R şi cei care tânjeau după LED-uri le pot avea acum pe Golf R. Păstrând specificul lui R32 şi actualul R are evacuări duble plasate tot central. Interiorul este mult mai sportiv decât la GTI, având scaune mult mai bine profilate şi o tapiţerie în două culori, în locul cele tradiţionale de la GTI.

Iată cel mai performant Golf al momentului şi ruda sa Scirocco la o demonstraţie pe circuit.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.