Volkswagen Scirocco R - Informaţii oficiale

Volkswagen a dat publicităţii primele informaţii despre cel mai puternic Scirocco, dotat cu un motor de 2.0 litri supraalimentat, de 265 CP, acelaşi montat şi pe actualul Audi S3.

UPDATE VIDEO: Scirocco R a fost surprins de un pasionat, Gnepiah, în Olanda în timp ce este încărcat în trailer..

Modificari minime

Deşi ne aşteptam la o versiune evoluată a noului propulsor de 2.0 litri de pe noul Golf 6 GTI, nemţii au preferat motorul de 2.0 litri regăsit în trecut şi pe Golf 5 GTI, care cu un intercooler schimbat şi o presiune mai mare de supraalimentare plus alte modificări ajunge la o putere maximă de 265 CP şi un cuplu de 350 Nm. Motivul: reducerea costurilor. De altfel, acelaşi motor va ajunge şi pe viitorul Golf 6 R20.

Trenul de rulare a fost modificat la nivelul suspensiilor, care coboară acum garda la sol dar şi la capitolul frâne, care au acum discuri de 345 de mm în faţă şi 310 mm pe spate. Greutatea a fost şi ea ţinută în frâu, noul Volkswagen Scirocco având doar 1330 de kilograme, ce îl ajută să accelereze cu ajutorul diferenţialului XDS de la 0 la 100 de km/h în doar 6,5 secunde sau 6,4 secunde atunci când este echipat cu transmisia DSG. Viteza maximă e limitată la 250 km/h.

La nivel estetic, maşina nu impresionează la prima vedere, mulţumindu-se cu un spoiler faţă cu guri de aer mai mari şi lumini de zi cu LED-uri, o nouă grilă, spoiler spate modificat şi jante de 18 sau 19 inch. Iar in interior în afară scaunelor foarte atrăgătoare mai regăsim doar un volan cu sigla R şi câteva detalii din aluminiu. Vânzările noului Volkswagen Scirocco R vor începe în septembrie.

Scaune foarte atragatoare

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.