Volvo V60 Plug-in Hybrid

În cadrul Salonului Auto de la Geneva va fi prezentat modelul V60 Plug-in Hybrid, un autoturism cu propulsie electrica şi motor diesel, capabil de un consum mediu de carburant de doar 1.9l/100 km si emisii CO2 sub 50g/km.

Demararea producţiei de serie a acestui vehicul este aproape gata, astfel încât în 2012 Volvo Cars va fi primul producător auto cu o asemenea ofertă comercială în piaţă. Volvo V60 Plug-in Hybrid cumulează cele mai bune caracteristici din trei tipuri auto diferite într-una singură: un sport-wagon atractiv şi eficient în utilizare. Şoferul unui astfel de autoturism va beneficia de toate avantajele unei maşini stilate, versatile, capabile de performanţe dinamice şi va avea în acelaşi timp posibilitatea de a parcurge până la 50 de kilometri doar pe resurse energetice pure.

"Această a doua generaţie de hibrid Volvo reprezintă alegerea perfectă pentru un cumpărător care îşi doreşte o maşină superbă, plăcută la condus şi eficientă din punct de vedere al emisiilor de noxe" a declarat Stefan Jacoby, Preşedinte şi CEO Volvo Cars.

Roţile faţă ale lui V60 Plug-in Hybrid vor fi puse în mişcare de un motor turbodiesel de 2.4 litri în cinci cilindrii (D5) capabil de o putere de 215 CP la un cuplu maxim de 440 Nm. Axa spate include sistemul ERAD sub forma unui motor electric capabil sĂ producĂ 70 CP. Alimentarea motorului electric se face cu ajutorul unui pachet de baterii Li-ion de 12 kWh. Transmisia este automatĂ În şase trepte de viteză.

"Pentru a-i determina pe entuziaştii auto să gandeasca ecologic trebuie să le oferi posibilitatea de a conduce un vehicul care să fie cât mai eficient din punct de vedere al emisiilor de noxe fără a renunţa la adrenalina furnizată de plăcerea pură a condusului. V60 Plug-in Hybrid beneficiază de toate caracteristicile unui sport-wagon. Ceea ce am făcut în plus a fost să-l condimentăm cu tehnologie de ultimă generaţie", declară Stefan Jacoby.

Volvo V60 Plug-in Hybrid va fi dezvăluit presei internaţionale în cadrul Salonului Auto de la Geneva pe data de 1 Martie 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.