Volvo V60 Plug-in Hybrid

În cadrul Salonului Auto de la Geneva va fi prezentat modelul V60 Plug-in Hybrid, un autoturism cu propulsie electrica şi motor diesel, capabil de un consum mediu de carburant de doar 1.9l/100 km si emisii CO2 sub 50g/km.

Demarareaproducţiei de serie a acestui vehicul este aproape gata, astfelîncât în 2012 Volvo Cars va fi primul producător auto cu o asemeneaofertă comercială în piaţă. Volvo V60 Plug-in Hybrid cumulează celemai bune caracteristici din trei tipuri auto diferite într-unasingură: un sport-wagon atractiv şi eficient în utilizare. Şoferulunui astfel de autoturism va beneficia de toate avantajele uneimaşini stilate, versatile, capabile de performanţe dinamice şi vaavea în acelaşi timp posibilitatea de a parcurge până la 50 dekilometri doar pe resurse energetice pure.

"Această a doua generaţie de hibrid Volvo reprezintă alegereaperfectă pentru un cumpărător care îşi doreşte o maşină superbă,plăcută la condus şi eficientă din punct de vedere al emisiilor denoxe" a declarat Stefan Jacoby, Preşedinte şi CEO Volvo Cars.

Roţilefaţă ale lui V60 Plug-in Hybrid vor fi puse în mişcare de un motorturbodiesel de 2.4 litri în cinci cilindrii (D5) capabil de oputere de 215 CP la un cuplu maxim de 440 Nm. Axa spate includesistemul ERAD sub forma unui motor electric capabil sĂ producĂ 70CP. Alimentarea motorului electric se face cu ajutorul unui pachetde baterii Li-ion de 12 kWh. Transmisia este automatĂ În şasetrepte de viteză.

"Pentru a-i determina pe entuziaştii auto să gandeasca ecologictrebuie să le oferi posibilitatea de a conduce un vehicul care săfie cât mai eficient din punct de vedere al emisiilor de noxe fărăa renunţa la adrenalina furnizată de plăcerea pură a condusului.V60 Plug-in Hybrid beneficiază de toate caracteristicile unuisport-wagon. Ceea ce am făcut în plus a fost să-l condimentăm cutehnologie de ultimă generaţie", declară Stefan Jacoby.

Volvo V60 Plug-in Hybrid va fi dezvăluit presei internaţionaleîn cadrul Salonului Auto de laGeneva pe data de 1 Martie 2011.