VW Polo GTI - imagini pe calculator

Una dintre principalele noutăţi VW în 2009 va fi noua generaţie Volkswagen Polo. Britanicii de la AutoExpress ne dau o idee despre cum ar putea arăta versiunea hot hatch Polo GTI, fratele mai mic al lui VW Golf GTI.

VW Polo GTI - imagini pe calculator VW Polo GTI - imagini pe calculator

Nu mai este o noutate faptul că noua generaţie Volkswagen Polo va prelua trăsăturile vizuale ale fratelui mai mare Volkswagen Golf 6, urmând a păstra un stil sobru şi linii angulare.

Polo GTI - un Golf GTI mai micSe ştie şi că platforma tehnică a noii maşini va fi cea utilizată deja pentru Skoda Fabia sau Seat Ibiza, însă VW Polo GTI va fi frate bun doar cu Seat Ibiza Cupra. Motorul urmează a fi micul turbo TFSI de 1,4 litri, care va dezvolta 178 CP şi 250 Nm, Polo GTI urmând a beneficia de performanţe foarte bune: 0-100 km/h în 7 secunde şi o viteză maximă de 225 km/h (nu prea departe faţă de fratele mai mare VW Golf 6 GTI).

Motorul va fi compatibil Euro 5 şi promite emisii CO2 sub 150 g/km. Pe lângă cutia de viteze manuală cu şase trepte va fi disponibilă şi una DSG, cu 7 trepte. Noul Volkswagen Polo va fi inaugurat în septembrie, la Salonul Auto Frankfurt 2009, în timp ce versiunea Polo GTI urmează să apară doar în 2010, pornind de la peste 15.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.