VW Touareg TDI BlueMotion

Autor: Cosmin Iordache 25 mai 2009 Prezentări
VW Touareg TDI BlueMotion

Fenomenul BlueMotion a cuprins la început doar modelele mici, însă pe măsură ce Volkswagen a prins exeperienţă, s-a extins şi cu modelele mari. Ultimul care s-a aliniat standardelor BlueMotion este nava amiral VW Touareg, un SUV recunoscut pentru apetitul de combustibil. Transformarea are însă ca rezultat o scădere a consumului cu 10% până la o medie de 8,3 litri la suta de kilometri.

Tratamentul BlueMotion a avut însă ca efect contrar, reducerea puterii propulsorului 3.0 TDI. În standard, acest bloc cu şase clindri dezvoltă 240 CP, iar în versiunea ecologică 225 CP. Diferenţa nu este însă chiar aşa de dramatică, dacă punem în balanţă economia de combustibil. De asemenea, performanţele nu ar trebui să aibă prea mult de suferit, deşi este de aşteptat ca şi cutia să aibă o etajare mai lungă.

Din punct de vedere estetic, amprenta Bluemotion se poate observa datorită caroseriei coborâte cu 25 de milimetri şi a jantelor de doar 17 inchi. Preţul acestui model va fi în Germania de aproape 55.000 de euro. În viiitor Volkswagen pregăteşte şi un hibrid de serie Touareg, bazat pe propulsorul 3.0 TSI.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide