Zagato TZ3 Stradale - informaţiile oficiale

Amatorilor de maşini exotice şi cu un înalt grad de exclusivitate le este oferit un bolid interesant: Zagato TZ3 Stradale combină tehnica americană a lui Dodge Viper cu istoricul din motorsport al Alfa Romeo.

Zagato TZ3 Stradale - informaţiile oficiale Zagato TZ3 Stradale - informaţiile oficiale

Carosierul italian Zagato ne-a gratulat anul trecut cu un model neo-retro: TZ3 Corsa, un unicat derivat din Alfa Romeo 8C, care aducea în actualitate istoria competiţională a mărcii Alfa Romeo. Recent, însă, a anunţat că va realiza o versiune de serie redusă (doar 9 exemplare!), bazată pe o maşină mai puţin exclusivistă şi rară, Dodge Viper.

Iar acum, iată noua versiune Zagato TZ3 Stradale - care, după cum ne indică şi numele, va fi un supercar destinat utilizării zilnice, dar capabil să facă faţă şi cerinţelor de pe circuite. Foarte important este că păstrează multe dintre caracteristicile stilistice la care te aştepţi de la un supercar Alfa Romeo.

Nu este deloc uşor să îţi dai seama că Zagato TZ3 Stradale se bazează tehnic pe Dodge Viper. Este adevărat că, faţă de TZ3 Corsa, bolidul de acum este mai lung şi are o capotă mai puţin plonjată, deoarece sub ea regăsim un propulsor mai mare: V10-le de 8,4 litri, a cărui putere nu ne este comunicată, dar, cu siguranţă, depăşeşte 600 CP fără probleme.

Portierele lui TZ3 Stradale au o deschidere convenţională, în timp ce la TZ3 Corsa se deschideau în sus, "muşcând" serios din plafon. În ce priveşte spatele, s-a păstrat ideea părţii dorsale proeminente, cu cele două stopuri rotunde şi difuzorul dominând tabloul. Profilarea caroseriei, însă, nu mai este realizată atât de evident în stilul shooting-break, ideea de bază fiind de carlingă (suprafaţa laterală vitrată se uneşte cu parbrizul şi luneta fără departajarea prin montanţi vizibili).

Alte detalii despre Zagato TZ3 Stradale nu sunt comunicate, în acest moment, de carosierul italian, cu excepţia faptului că maşina este bazată tehnic pe versiunea racing Dodge Viper ACR, având şasiu din fibră de carbon. Nici preţul nu se cunoaşte încă, dar e clar că vorbim de o sumă de multe sute de mii de dolari, dat fiind nivelul exclusivităţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.