Zvonuri: cel mai puternic Chevrolet va fi Cruze HSV?

Amatorii de hot-hatch-uri compacte s-ar putea să aibă parte de o surpriză interesantă: Chevrolet Cruze HSV, cel mai puternic din gama coreenilor. Însă rămâne o dilemă: oare va fi destinat doar pieţei australiene?

Zvonuri: cel mai puternic Chevrolet va fi Cruze HSV? Zvonuri: cel mai puternic Chevrolet va fi Cruze HSV?

Conform celor de la drive.au, modelul Chevrolet Cruze hatchback, pe care îl vom vedea în formă de concept (99% similar cu modelul de seri) la Salonul Auto Paris 2010, urmează să fie propus într-o versiune mai puternică în viitor: Cruze HSV.

HSV este tunerul de casă al Holden, marca australiană patronată de General Motors, iar Cruze hatchback urmează să fie unul dintre modelele de bază pe piaţa australiană. Iar maşinile preparate de HSV sunt nişte rivali surprinzători ai modelelor de elită europene, cel puţin prin prisma performanţelor.

Pe de altă parte, Chevrolet Cruze are o prezenţă constantă în cursele WTCC, unde şi-a demonstrat combativitatea, aşa încât drumul pentru un Cruze hot-hatch a fost deja deschis. Iar tinerii, cel puţin în Australia, vor prefera un hot-hatch compact şi rezonabil ca preţ în locul marilor modele V8 - cum va fi şi modelul de serie bazat pe Holden Coupe 60 Concept.

Informaţii despre acest viitor model nu există, dar este de aşteptat ca Chevrolet Cruze HSV să primească măcar un kit exterior mult mai agresiv, dacă nu chiar un motor care să depăşească limita celor 200 CP.

În Europa, acest Cruze hatch-back ar putea fi o alternativă cu siguranţă mai ieftină decât Volkswagen Golf GTI. Însă rămâne întrebarea dacă nu cumva ar putea canibaliza "vărul" Opel Astra GTC, deci speculaţiile rămân deschise.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.