Zvonuri pentru Geneva 2011: Ferrari Shooting Break

Nu vă speriaţi, nu vorbim de un Ferrari SUV. Încă... Se pare că, la Salonul Auto Geneva 2011, italienii ne pregătesc o surpriză: primul break Ferrari de serie. Care nu ştim dacă va fi doar un concept sau chiar va fi produs într-o ediţie limitată.

Zvonuri pentru Geneva 2011: Ferrari Shooting Break Zvonuri pentru Geneva 2011: Ferrari Shooting Break

Despre Ferrari 612 Scaglietti am putea spune că este nava amiral a firmei italiene, fiind un coupe gran-tourism de mari dimensiuni, cu 2+2 locuri, având un motor V12 plasat frontal. De altfel, 612 Scaglieti este urmaşul unui GT destul de longeviv al italienilor, modelul Ferrari 456 GT, care a fost produs între 1992 şi 2003.

Iar, pe baza lui 456 GT, cei de la Pininfarina au creat la începutul anilor 2000 un model break, cu 4 uşi, destinat sultanului din Brunei, dar care a avut şi rolul de a testa reacţia eventualilor cumpărători. Se pare că acum, după 10 ani, italienii recidivează cu o nouă creaţie pentru "familişti".

După ce pe forumul ferrarichat.com au apărut imagini cu un model Ferrari camuflat, care avea o "cocoaşă" suspectă, iată că britanicii de la Auto Express sunt în măsură să confirme ipoteza unui Ferrari Shooting Break, afirmând că italienii ne vor arăta un astfel de model chiar cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Break-ul Ferrari ar urma să fie construit pe baza lui Ferrari 612 Scaglietti, păstrând configuraţia cu 2 portiere şi 2+2 locuri, însă partea din spate va arăta ca a unui hatchback, oferind un spaţiu de depozitare generos pentru bagaje. Britanicii afirmă că acest nou model (nume de cod intern F151) este un fel de "consolare" pentru cei care încă mai visează la un Ferrari SUV.

Noul shooting break cu două locuri ar urma să fie comercializat pentru un preţ de circa 230.000 lire sterline (circa 271.000 euro), urmând a se adresa clienţilor care vor mai mult spirit practic de la supercarul lor. De altfel, zvonurile afirmă că Ferrari pregăteşte şi un coupe cu 4 uşi, pentru a contracara curentul impus de Porsche Panamera şi Aston Martin Rapide, aşa încât un astfel de shooting break nu face altceva decât să atragă privirile asupra potenţialului mărcii.

Mai multe detalii, însă, în preajma Salonului Auto Geneva 2011. Până atunci, iată aici câteva imagini cu Ferrari Shooting Break.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.