Şi prima femeie designer din istoria unui brand japonez uriaş

Autor: Alexandru Banu 20 apr. 2017 MASINI NOI

Maşinile nu mai sunt o lume interzisă femeilor. Din trafic – unde repartiţia sexelor a ajuns aproape 50-50 – până la industria producătoare de automobile.

Cu job-uri în vânzări, distribuţie, marketing, inginerie şi chiar design. Până azi, designul maşinilor supersport era rezervat bărbaţilor. Nimeni nu şi-ar fi imaginat că o pasiune 1000% masculină poate fi elaborată de o femeie. Michelle Cristensen (probabil de origiine daneză) a absolvit Art Center College of Design Pasadena (California, SUA) în 2005. A făcut un stagiu de pregătire la Volvo, a trecut şi pe la General Motors, apoi s-a oprit la Acura (Honda SUA) ca designer şef.

A moştenit pasiunea de la tatăl ei care era înnebunit după muscle car-urile americane (ex: Mustang, Camaro). Influenţată de tatăl ei, maşina preferată a fost mult timp Chevrolet Chevelle din 1967. Până când a ajuns să fie recunoscută în lume ca proiectantul principal al unui supercar: noua Honda NSX. Astfel, ea a devenit primul designer femeie din istoria Honda şi prima femeie din istorie care a proiectat un supercar.

NSX 2016 are pe puntea spate un motor V6 de 3.5 litri, turbo şi două electrice de câte 40 de cai pe puntea faţă. În total sunt 580 de cai şi 700 Nm cuplu cu ambele motoare în sarcină. Atinge 100 km/h în mai puţin de 3 secunde şi 310 km/h viteză maximă. Transmisia integrală se face printr-o cutie automată cu 9 trepte.

GALERIE FOTO MICHELLE ŞI HONDA NSX (GALERIE FOTO)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide