AC Schnitzer ACS1 3.5i

Tunerul german AC Schnitzer a pregătit pentru Essen Motor Show o variantă “dopată” a celui mai puternic BMW Seria 1. Tratamentul, de care s-a bucurat mezinul din familia bavareză, a avut ca efect un look exterior mai agresiv, înmulţirea cailor de sub capotă, cosmetizarea interiorului şi o ţinută de drum mai fermă.

AC Schnitzer ACS1 3.5i AC Schnitzer ACS1 3.5i

ACS1 3.5i este echipat cu o versiune modificată a propulsorului twin-turbo de 3.0 litri, cu care vine echipat în standard BMW 135i, dezvoltând acum 360 de cai, cu 54 mai mulţi decăt in versiunea de serie. Cuplului i s-a mai adăugat 50 de Nm, totalizând acum 450 Nm.

AC-Schnitzer-ACS1-3.5i-lateralPentru că puterea poate fi exploatată doar cu un control pe masură, mecanicii din Aachen au scos din mânecă o suspensie mai fermă şi o bară de torsiune. Rezultatul : viraje în viteză luate cu naturaleţe şi hotărâre.

Aceste modificări s-ar traduce în rezultate dinamice îmbunătăţite, coupe-ul sprintează până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, prin comparaţie 135i atinge aceeasi viteză in 5,3 secunde. Acul vitezometrului va trece de valoarea 250 km/h, maximă pentru acelaşi model nepreparat, şi se va plafona în jurul valorii de 300 km/h.

AC-Schnitzer-ACS1-3.5i-spateAspectul exterior a fost particularizat printr-o nouă grilă, spoilere şi praguri noi şi un eleron pentru o mai bună apăsare aerodinamică. Formele suple sunt puse în evidenţă, în special, de jantele Type IV BiColor” de 19”, în 5 spiţe. Pentru interior pot fi comandate mai multe accesorii, incluzând volanul special în trei spiţe şi finisajele de fibră de carbon.

Coloana sonoră este asigurată de evacuarea dublă AC Schnitzer, cu o puternică tonalitate baritonală, intonată în momentele în care acul turometrului flirtează cu zona roşie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.