AC Schnitzer transformă noul BMW 650i Coupe în ACS6 5.0i

Autor: Oraan Mărculescu 28 nov. 2011 Tuning auto

Noul BMW Seria 6 Coupe e unul dintre cele mai dorite GT-uri de lux ale momentului. Până la apariţia versiunii sportive M6, cel mai puternic Seria 6 Coupe este BMW 650i – dar, dacă vreţi ca privitorii să realizeze imediat că e vorba de o maşină puternică, puteţi apela la tunerul AC Schnitzer.

AC Schnitzer a incercat sa pastreze eleganta sportiva a lui BMW Seria 6 Coupe

Un specialist cu o vastă experienţă în modificarea BMW-urilor, AC Schnitzer a încercat să nu denatureze imaginea elegantă a marelui coupe bavarez, aşa încât modificările estetice putem spune că denotă mult bun gust. Spoilerului faţă i-a fost adăugat un splitter mai agresiv, iar grila inferioară este acum cromată.

Spatele lui BMW Seria 6 Coupe este acum mai impozant, AC Schnitzer venind cu o pereche de evacuări trapezoidale, cu un sound mai baritonal (după cum se poate auzi în video), dar şi cu un mic eleron bine integrat în designul de ansamblu. Tunerul mai plusează cu un ornament care imită oarecum un difuzor, în partea inferioară a spoilerului.

Puterea motorului lui ACS6 5.0i a fost crescuta de la 407 CP la 540 CP, aproape cat un M5

Suspensia coborâtă pune şi mai mult în evidenţă setul de jante de 21 inch, care, conform tunerului sunt mai uşoare cu 30% decât cele de serie de 20 inch. În plus, designul high-tech al acestora lasă să se întrevadă noile etriere de frână, cu 8 pistonaşe.

Motorul V8 turbo, de 4,4 litri, nu a scăpat nici el: puterea a fost crescută considerabil, de la 407 CP la nu mai puţin de 540 CP (adică aproape de un BMW M5!), ceea ce îi conferă noului ACS6 5.0i un demaraj de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, cu 0,6 secunde mai bine decât un BMW 650i de serie.

BMW 650i tunat de AC Schnitzer pentru Essen Motorshow 2011 de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide