Acesta este Oettinger 500R. Dar poţi să-i spui Bestia

Nu ştim de câţi cai este nevoie pentru a declara mulţumit până şi pe cel mai avid de putere client, însă Oettinger vine cu o ofertă care să deschidă ochi şi să închidă guri.

Acesta este Oettinger 500R. Dar poţi să-i spui Bestia Acesta este Oettinger 500R. Dar poţi să-i spui Bestia

În nebunia fantezistă de la Wörthersee 2015 (de unde Iulian Dnistran trimite pozele acestea minunate), nemţii de la Oettinger au adus 500R. În cazul în care nu ţi-ai dat seama deja din poză, 500R este genul de maşină care face muzica să se oprească atunci când apare undeva. 

Oettinger s-a folosit de TFSI-ul de 2,5 litri, pe care l-a supraalimentat bine, pentru a-l trece pragul de 500 de cai-putere pe care băieţii şi l-au propus. În final, cu un ECU remapat, cu pistoane forjate şi cu un sistem de admisie al caroseriei regândit, 500R pune pe foaie - şi pe asfalt - nu mai puţin de 518 cai-putere şi 680 de Newtoni-metru.

În termeni de performanţă, asta înseamnă 0-100 km/h în 3,4 secunde şi o viteză maximă de peste 300 km/h. Da, încă vorbim de un Golf. Oarecum.

Oettinger au anunţat, cu această ocazie, că lucrează la versiuni şi mai puternice, de 600, 650 şi de 750 de cai-putere. Însă pentru alea va trebui să pregăteşti, probabil, bani serioşi. Adică ceva mai mult de 150.000 €, cât valorează 500R.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.