BMW ALPINA D3 Bi-Turbo Coupe

Autor: Silviu Draganescu 06 aug. 2008 Tuning auto

Interior marca AlpinaProbabil preţul carburanţilor este de vină. Alpina este un tuner ce propunea adevarate alternative pentru seriile M de la BMW, cu motoare performante, gurmande, zgomotoase şi agresive. Dar acum au vedenit soft. Foarte soft. Pentru că dacă înainte doreau să obţina maximul de performanţă în ceea ce priveşte puterea şi timpul cât mai mic pe circuit, iată că acum au apucat-o pe drumul economiei de combustibil.

Astfel, Alpina s-a ocupat de modificarea motorul de 2.0 litri diesel bi-turbo disponibil pe 123d, i-a modificat softul de injecţie pentru a micşora consumul având grijă să adauge totuşi şi 10 CP în plus, până la 214 CP şi l-au montat pe Seria 3 Coupe. Acum modelul reprezintă un concurent serios pentru 330d Coupe. Dar spre deosebire de acesta, Alpina D3 vine cu un argument avantajos: consumul mediu este de 5,4 litri la fiecare sută de km pentru versiunea cu o cutie de viteze manuală. Chiar şi la automată, cifrele nu se schimbă foarte mult. Şi când acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 6,9 secunde, soluţia tunerului pare una foarte bună atunci când vrei să împaci performanţele cu un consum redus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide