BMW ALPINA D3 Bi-Turbo Coupe

Cine ar fi crezut că Alpina va trece de la modele capabile să zdrobească M-uri la unele numai bune de recorduri de autonomie.

BMW ALPINA D3 Bi-Turbo Coupe BMW ALPINA D3 Bi-Turbo Coupe

Interior marca AlpinaProbabil preţul carburanţilor este de vină. Alpina este un tuner ce propunea adevarate alternative pentru seriile M de la BMW, cu motoare performante, gurmande, zgomotoase şi agresive. Dar acum au vedenit soft. Foarte soft. Pentru că dacă înainte doreau să obţina maximul de performanţă în ceea ce priveşte puterea şi timpul cât mai mic pe circuit, iată că acum au apucat-o pe drumul economiei de combustibil.

Astfel, Alpina s-a ocupat de modificarea motorul de 2.0 litri diesel bi-turbo disponibil pe 123d, i-a modificat softul de injecţie pentru a micşora consumul având grijă să adauge totuşi şi 10 CP în plus, până la 214 CP şi l-au montat pe Seria 3 Coupe. Acum modelul reprezintă un concurent serios pentru 330d Coupe. Dar spre deosebire de acesta, Alpina D3 vine cu un argument avantajos: consumul mediu este de 5,4 litri la fiecare sută de km pentru versiunea cu o cutie de viteze manuală. Chiar şi la automată, cifrele nu se schimbă foarte mult. Şi când acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 6,9 secunde, soluţia tunerului pare una foarte bună atunci când vrei să împaci performanţele cu un consum redus.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.