Brabus 800 Coupe – Cel mai rapid şi puternic coupe de lux

Pentru cei de la Brabus tot ce înseamnă promovare în ultima vreme începe cu „Cel mai puternic...” sau „Cel mai rapid...”. De această dată ambele afirmaţii sunt valabile în cazul lui Brabus 800 Coupe – un altfel de Mercedes-Benz CL 600.

Brabus 800 Coupe – Cel mai rapid şi puternic coupe de lux Brabus 800 Coupe – Cel mai rapid şi puternic coupe de lux

Noul model prezentat de tunerul german la Dubai International Motor show are la bază versiunea Mercedes-Benz CL 600 Brabus. Propulsorul V12 din CL 600 de 5,5 litri a ajuns la 6,3 litri. Sistemul de serie twin-turbo a fost înlocuit cu un sistem de supraalimentare realizat de Brabus. Au fost redesenate cele două galerii de evacuare, acestea integrează şi turbinele precum şi cele 4 intercoolere. Astfel Brabus 800 V12 Biturbo livrează 800 CP la 5.500 rpm şi un cuplu motor de 1.420 Nm de la 2.100 rpm. Evident la dispoziţie clienţii vor avea doar 1.100 Nm, valoarea fiind limitată.

Impresionant pentru acest propulsor este faptul că respectă normele de poluare Euro 5. Puterea este trimisă spre puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu 5 trepte. Evident pe puntea spate există şi un diferenţial cu alunecare limitată. Cei de la Brabus s-au gândit că nu are sens să streseze clientul de Brabus 800 Coupe cu algoritmi pentru decuplarea sistemelor electronice.

Pentru acest lucru este suficient apăsarea unui singur buton. Modelul devine, conform celor de la Brabus, cel mai rapid şi puternic coupe de lux de pe piaţă. Adică: 0-100 km/h în 3,9 secunde, 0-200 km/h în 10,3 secunde, şi o viteză maximă limitată electronic la 350 km/h. Modelul poate fi comandat la Brabus, dar se poate ajunge la această creaţie şi dacă un client deţine un CL 600 de serie. Interiorul este teritoriul unde clientul are libertate totală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.