Broasca nervoasă: Volkswagen Beetle ABT

Autor: Tudor Rus 03 aug. 2012 Tuning auto

Prin lansarea noului model Beetle, cei de la Volkswagen au reuşit să menţină trăsăturile retro ale uneia dintre cele mai populare maşini din toate timpurile. Totodată, carismaticul model a primit şi caracteristici moderne, dictate de trendurile auto din prezent. Cei de la ABT însă, nu s-au mulţumit cu puţin şi au creat un pachet de tuning exclusiv pentru VW Beetle TDI.

Cum era şi normal, inginerii tunerului german s-au ocupat prima dată de creşterea performanţelor motorului. Drept urmare, propulsorul de 2,0 litri s-a transformat din TFSI in TDI, fiind capabil nu doar de performanţe superioare ci şi de o economie mai bună. În urma modificărilor, numărul cailor-putere a urcat până la cota de 170 CP iar cuplul a fost majorat până la valoarea de 370 Nm. În urma îmbunătăţirilor, Beetle ABT este capabil de o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 8,8 secunde.

Kitul de tuning include şi modificări aduse elementelor caroseriei, cu rolul de a contura o imagine mai agresivă, cu accente sportive. Beetle-ul ABT beneficiază de stopuri cu elemente decorative de culoare neagră, asortate perfect cu spoilerul spate care adăposteşte 2 evacuări finale ovale. Opţional, clienţii pot beneficia de un set decorativ cu elemente din fibră de carbon. Aspectul final este retuşat de jantele de aliaj disponibile pe 18, 19 sau 20 de inci.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide