Carlsson CK63 RS sau AMG-ul de 649 CP

Autor: Gabriel Grosoiu 26 sept. 2011 Tuning auto

Există oameni pentru care un simplu Mercedes CLS este insuficient de convingător, iar în acel moment apare nevoia versiunii AMG. Totuşi, unora până şi versiunea dopată in-house le poate părea uşor depăşită de situaţie, aşa că soluţia nu poate fi decât una: Să-ţi duci Mercedesul CLS 63 AMG la Carlsson, pentru nişte modificări serioase.

Pentru a nu exista vreo urmă de îndoială cu privire la cât de grea a fost munca tunerului, merită să menţionăm faptul că versiuneade Mercedes CLS 63 AMG de la care s-a plecat a fost Performance, deci vorbim despre o putere de 557 CP, în standard. Astfel, Carlsson CK63 RS, aşa cum se numeşte acum maşina, va pune la bătaie 649 CP şi un cuplu monstrous de 800 Nm.

Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h a ajuns de la 4,3 secunde, cât oferea Mercedes-Benz CLS 63 AMG, la doar 4,1. O diferenţă pe care o vor aprecia cu siguranţă cei care nu folosesc de obicei maşina doar la raidurile de pe bulevardele cu cluburi de noapte. Şi nici nu ar avea cu ce să defileze. Carlsson dă dovadă de bun-simţ, pentru că nu a stricat opera designerilor germani cu vreo abordare bolovănoasă de design, ci a mers pe soluţia clasică: jante noi de 20 de inchi, set nou de eşapament, spoilere uşor modificate şi câteva inscripţii pe ici, pe colo.

Desigur, mai există şi kitul de suspensie reglabilă, disponibil pentru maşinile echipate cu Airmatic, precum şi pielea Nappa, combinată cu inserţiile de carbon de la interior, dar şi pragurile iluminate. Totuşi, în lumea celor care îşi permit să dea jos emblema de Mercedes-Benz pentru a-şi afişa propriul nume, contează în primul rând caii-putere. Iar Carlsson CK63 RS nu va duce lipsă de argumente în acest sens

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide