Cele mai uşoare jante

Weds Sports, un fabricant japonez de jante a creat cea mai uşoară roată, din fibră de carbon. Şi în premieră este complet realizată din acest material.

Cele mai uşoare jante Cele mai uşoare jante

Până acum fibra de carbon nu era folosită complet la realizarea unei jante, fiind combinată cu magneziul, dar şi în acest caz greutatea ajungea până la 5 kilograme. Dar japonezii au facut-o. Au realizat o jantă complet din fibră de carbon destinată automobilelor, fiind chiar mai uşoară decât una specifică motocicletelor de curse, şi în acest caz, comparativ cu janta roţii din faţă.

Potrivit comunicatului de presă japonez, s-a folosit o nouă tehnică de aplicare uscată a fibrei de carbon care face roata suficient de rezistentă. Pentru ce, nu au declarat. Dar dacă aveţi 12.000 de dolari pentru setul de patru bucăţi le puteţi cumpăra pentru a le testa prin intersecţiile cu linii de tramvaie de la noi din ţară. Şi ne spuneţi cum au rezistat.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.